Eurial 930 x 122

ionuț vulpescu

MĂSURĂ ISTORICĂ! PREMIERĂ NAȚIONALĂ ÎN ARGEȘ

Măsură istorică! Premieră națională în Argeș. Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, s-a aflat sâmbătă, 4 martie 2017, la Vila Florica, din Ștefănești – Argeș.

Citiți și: Transformare totală la Vila Florica

Aici a avut o întâlnire cu ministrul Cercetării și Inovării, Șerban Valeca, președintele și vicepreședinții Consiliului Județean (CJ) Argeș și cu directorii instituțiilor de cultură din județ, pentru a confirma faptul că Ministerul Culturii își va exercita dreptul de preemțiune pentru achiziționarea ansamblului “Brătianu – Vila Florica”, în urma demersurilor conducerii CJ Argeș și ale parlamentarilor argeșeni.

Ionuţ Vulpescu a declarat că este pentru prima dată când Ministerul Culturii își exercită dreptul de preemțiune pentru un bun de patrimoniu național și județean, o premieră în istoria ministerului.

Citiți și: Liberalul Mihai Alexandrescu, pe făraș de la Vila „Florica”

“Pentru prima oară în bugetul Ministerului sunt alocate fonduri pentru ca statul să-și poată exercita dreptul de preemțiune pentru bunuri mobile și imobile. (…) Este o premieră și mă bucur că începem acest exercițiu cu un loc extrem de important pentru istoria României. (…) Cred că este o obligație pe care o avem față de acest loc, de a-l menține în circuitul public. Avem o obligație față de istoria noastră. În foarte scurt timp sărbătorim centenarul Marii Uniri, iar arhitectul Unirii, cel care a implementat reformele Marii Uniri, este Ionel Brătianu.

Așa cum am anunțat, am demarat procedurile ca Ministerul Culturii să-și exercite dreptul de preemțiune pentru cumpărarea Vilei Florica. (…) Avem alocate fonduri pentru exercitarea acestui drept. Existau niște legi care reglementau acest lucru, dar niciodată acest fond nu a fost alimentat. Este o premieră în istoria Ministerului Culturii.”, a afirmat Ionuț Vulpescu.

Despre situația de la Vila Florica, amănunte AICI.

Kaia 555×222
New Profesional Consult 570×90