Donaris 930 x 122

ionuț vulpescu

MĂSURĂ ISTORICĂ! PREMIERĂ NAȚIONALĂ ÎN ARGEȘ

Măsură istorică! Premieră națională în Argeș. Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, s-a aflat sâmbătă, 4 martie 2017, la Vila Florica, din Ștefănești – Argeș.

Citiți și: Transformare totală la Vila Florica

Aici a avut o întâlnire cu ministrul Cercetării și Inovării, Șerban Valeca, președintele și vicepreședinții Consiliului Județean (CJ) Argeș și cu directorii instituțiilor de cultură din județ, pentru a confirma faptul că Ministerul Culturii își va exercita dreptul de preemțiune pentru achiziționarea ansamblului “Brătianu – Vila Florica”, în urma demersurilor conducerii CJ Argeș și ale parlamentarilor argeșeni.

Ionuţ Vulpescu a declarat că este pentru prima dată când Ministerul Culturii își exercită dreptul de preemțiune pentru un bun de patrimoniu național și județean, o premieră în istoria ministerului.

Citiți și: Liberalul Mihai Alexandrescu, pe făraș de la Vila „Florica”

“Pentru prima oară în bugetul Ministerului sunt alocate fonduri pentru ca statul să-și poată exercita dreptul de preemțiune pentru bunuri mobile și imobile. (…) Este o premieră și mă bucur că începem acest exercițiu cu un loc extrem de important pentru istoria României. (…) Cred că este o obligație pe care o avem față de acest loc, de a-l menține în circuitul public. Avem o obligație față de istoria noastră. În foarte scurt timp sărbătorim centenarul Marii Uniri, iar arhitectul Unirii, cel care a implementat reformele Marii Uniri, este Ionel Brătianu.

Așa cum am anunțat, am demarat procedurile ca Ministerul Culturii să-și exercite dreptul de preemțiune pentru cumpărarea Vilei Florica. (…) Avem alocate fonduri pentru exercitarea acestui drept. Existau niște legi care reglementau acest lucru, dar niciodată acest fond nu a fost alimentat. Este o premieră în istoria Ministerului Culturii.”, a afirmat Ionuț Vulpescu.

Despre situația de la Vila Florica, amănunte AICI.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90