NOR CURIER 930X122

curse ilegale

MĂSURĂ ASPRĂ PENTRU ȘOFERI. CE SE PREGĂTEȘTE

Măsură aspră pentru șoferi. Ce se pregătește. Șoferii care nu opresc în trafic la cererea polițistului rutier vor fi nu doar amendați, ci își vor pierde și dreptul de conducere pe drumurile publice pentru 90 de zile. Este o propunere inițiată de mai mulți parlamentari.

Citiți și: Fără precedent în România: Șoferii vor fi luați de radar din elicoptere de luptă Black Hawk

Propunerea vizează adăugarea la motivele deja existente pentru reținerea permisului auto în vederea suspendării dreptului de a conduce și „neoprirea la dispoziția polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

„Sancțiunea mică dată conducătorilor auto-moto care nu opresc la semnalele polițistului rutier îi determină pe aceștia să fugă de Poliție, ignorând cu nonșalanță dispoziția de oprire (…)

Citiți și: Inconștiență fără limite! Doi tineri și-au riscat viața

Vedem cum oamenii legii s-au confruntat cu foarte multe situații în care participanții la trafic au ales să nu oprească vehiculele, iar polițiștii rutieri au fost nevoiți să pornească în urmărirea lor, în unele cazuri fiind nevoie de întăriri și chiar de utilizarea focului de armă.

Deseori șoferii profită de orele târzii, de lipsa radarelor și de numărul redus de echipaje de Poliție pe timpul nopții pentru a participa la curse ilegale cu mașini și motociclete, modificate extensiv pentru a crește puterea și a atinge viteze foarte mari.

Aceste curse se soldează în anumite situații cu urmăriri și accidente mortale, existând cazuri în care polițiștii au murit sau au fost grav răniți din cauza șoferilor care nu au oprit la semnalele lor.”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Această propunere, înregistrată la Senat, va deveni lege dacă va fi adoptată în plen în cele două Camere ale Parlamentului. (Foto: descriptiv) 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90