EcoMoto 930×122

buhai

SUNT GENIALI! 4 MEDALII PENTRU ROMÂNIA LA OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE INFORMATICĂ!

Olimpicii români au cucerit patru medalii (o medalie de aur, două de argint şi o medalie de bronz) la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, organizată în Taipei (Taiwan) în perioada 13-20 iulie, anunță Ministerul Educației Naționale.

Citiți și: Denisa, eleva-minune care a adus aurul în Pitești! „Am plâns de bucurie!”

Multiplu medaliat internaţional, bistriţeanul Rareş Darius Buhai (foto 2), elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, şi-a adăugat în palmares încă o medalie de aur, la fel ca la precedentele două ediţii. „Aş dori să punctez o reuşită majoră a României la această competiţie: Rareş Buhai a devenit românul cu cele mai bune rezultate din toate timpurile, depăşind performanţa realizată anul trecut de Vlad Gavrilă. În Hall of Fame-ul medaliilor obţinute la Olimpiada Internaţională de Informatică Rareş este depăşit de doar 5 concurenţi.”, precizează profesorul Adrian Panaete, team leader-ul lotului olimpic român şi coordonatorul comisiei de pregătire şi selecţie a lotului naţional de informatică pentru seniori. De altfel, Vlad Gavrilă, actualmente student la Cambridge, a însoţit echipa României în calitate de deputy leader.

Medaliile de argint au fost obţinute de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara (laureat cu argint şi anul trecut) şi de Alexandru Velea, elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca. Medalia de bronz a intrat în posesia lui Dan-Mihai Gheorghe, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. La ediţia 2014 a Olimpiadei Internaţionale de Informatică au participat 303 concurenţi din 86 de state. Olimpicii români vor reveni în ţară luni, 21 iulie, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, la ora 13:15. (Foto: Facebook)

Citiți și: Alisa Daria, fată de ofițer ISU, mândria Piteștiului la matematică

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3