TRANSGAZ, INCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ | ePitesti
Donaris 930 x 122

aba argeș-vedea

TRANSGAZ, INCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a amendat cu 40.000 de lei societatea care a produs o poluare accidentală pe Valea Izvorul Sec. Amenda a fost dată pentru încălcarea legislației în domeniul apei. Mai exact, pentru nerespectarea condițiilor impuse în avizul de gospodărire a apei emis de ABA Argeș – Vedea.

Citiți și: (VIDEO) MAȘINA DE LA GARDA DE MEDIU, POLUARE GRAVĂ ÎN PITEȘTI

“În urma deplasării în teren a reprezentanților Inspecției Bazinale a Apei din cadrul ABA Argeș – Vedea și ai Gărzii de Mediu Argeș ca urmare a unei sesizări primite, au fost constatate: poluarea s-a produs ca urmare a spargerii unei conducte de transport de gaze naturale a TRANSGAZ Mediaș pe un tronson care subtraversează Valea Izvorul Sec.

Reprezentanții TRANSGAZ au sistat lucrarea și au luat măsurile necesare pentru limitarea poluării: au fost montate 4 baraje din paie în aval de locul incidentului pe Valea Izvorul Sec (necadastrată), pentru reținerea reziduurilor lichide cu conținut petrolier.

Citiți și: RAREŞ BĂCIOIU, ,,BÂNTUIT DE POLUARE’’

O păstrăvărie din aval (n.r. – din comuna Dâmbovicioara) a fost afectată, dar nu a fost semnalată mortalitate piscicolă.

Au fost prelevate probe de apă din bazinele piscicole și din amonte și aval de acestea, rezultatele analizelor de calitate a apelor fiind în curs de interpretare.

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea sunt prezenți în continuare la fața locului pentru supravegherea acțiunilor de depoluare.”, informează ABA Argeș – Vedea. (Foto: descriptiv) 

Posada 555×222
New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066