930×122 CAPRA 5

radar

Toți șoferii trebuie să știe asta despre radar!

Toți șoferii trebuie să știe asta despre radar!

Citiți și: Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

De multe ori, aparatele de măsurare a vitezei pot avea abateri, ceea ce înseamnă o diferență între viteza reală cu care circulă o mașină și cea înregistrată de aparat.

Și sunt cazuri când limita de toleranță a radarelor îi poate ajuta pe șoferi, arată Promotor.ro.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

Ca orice aparat de măsurare, și radarele folosite de Poliția Rutieră au o limită de toleranță.

Ceea ce înseamnă că producătorii acestor dispozitive admit că pot exista diferențe între viteza reală și de cea cu care circulă, în realitate, un șofer.

Radarele folosite de Poliția Română pot stabili cu cât circulă o mașină chiar și de la o distanță de 1.200 de metri.

Toți șoferii trebuie să știe asta despre radar!

În cazul pistolului radar, în doar 0.33 secunde din momentul în care polițistul apasă trăgaciul, aparatul stabilește viteza.

Însă, această viteză înregistrată de cinemometre (apar de măsurare a vitezei) poate fi ușor diferită de cea reală.

„Pentru cinemometrele care funcționează numai în regim staționar, aceasta este de ± 3 km/h, pentru viteze de până la 100 km/h.

Iar de ± 3% din valoarea măsurată, pentru viteze egale sau mai mari de 100 km/h.

În regim de deplasare, pentru măsurarea vitezei autovehiculelor aflate în trafic, eroarea maximă tolerată este de ± 4 km/h pentru viteze de până la 100 km/h.

De ± 4% din valoarea măsurată pentru viteze egale sau mai mari de 100 km/h”, scrie avocatul Tudor Ion pe blogul său.

Pentru ca un șofer să nu fie sancționat din cauza radarului care a indicat eronat o viteză prea mare, legea stabilește că șoferii pot depăși cu maximum 5 km/h viteza maximă admisă.

Șoferii care consideră că viteza înregistrată de radar e prea mare, se pot adresa instanței de judecată.

Aceștia pot cere o verificare metrologică a aparatului, pentru a se constata dacă măsoară corect.

Dacă se descoperă abateri peste limita de toleranță, sancțiunea emisă în baza măsurătorilor acestui aparat va fi anulată.Detalii, AICI – Cum sunt șoferii ajutați de limita de toleranță a radarelor? Ce diferență e între viteza reală și cea înregistrată de aparat

NOR CURIER 555×222

Comentarii

11 comentarii

  • Urssu spune:

    sa fim seriosi, + – 4km/h la 150 este o nimica😁😁😁😁

  • Mihai spune:

    super tare informația..multumim

  • Eleonora spune:

    Chiar și-așa!

  • Gicu spune:

    Total eronat, nu există niciun fel de toleranță. Aparatele radar, în momentul omologării anuale, sunt calibrate în așa fel încât să înregistreze viteza exactă. Nu induceți lumea în eroare pentru a da bani degeaba avocaților.

  • Oana spune:

    Nu mai este valabila situatia cu abaterea … ICCJ a dat solutie … abaterea se calculeaza DOAR la verificarea cinemometrului. ATAT !

  • Nicu L spune:

    Polițistul trece PV de contravenție viteza înregistrată scăzând abaterea de 3 km ?
    Adică: te înregistrează cu 102 km/h în localitate.El scade 3km si viteza este 99 km/h. Rămâi cu permisul.

  • Raluca Maria spune:

    Din 1998 pana în prezent nu am avut amenzi pentru viteza și am făcut Europa, eh de anul trecut frecventez traseul Leleasca-Pitesti care politia din jud Argeș sta cu radarul la întrare în localitate,cu maxim 100 metri,distana dintre localitate si afara localitati,deși venind cu viteza din afara localității 75-80 km ora, pana la întrare se reduce de pana la 50km și este inutil eu având 75-80 în afara localități ei ma prind la distanta logica situația,nici una nici alta amenda, ați avut 71km ora,da zic ma scuzați eu ma aflam peste câmp care urma sa reduc,aveți timp de contestatie zice,și cine îmi da mie dreptate,cu ce dovezi ! alta data la fel trec peste un câmp întru în localitate ei se afla la distanta de maxim 100 metri distanta dintre localitate și afara localități,iar amenda.Cu toate acestea în 3 luni 2 amenzi și eu am salariu de 2400 lei 2 copii și soția care nu lucrează,asta nu este problema la nimeni dar chiar a-și dori ca cineva sa le impună sa facă acest lucru,ei nu sunt controlați de nimeni ? da amenzi asa false,eu din 1998 nu am avut niciun accident si din 2001 am făcut tari occidentale,și acum ma trezesc pe țărănoaia cu amenzi lunar în 3 luni 2 amenzi false care leam plătit,ce as putea face unde sa ma duc !

  • Radu spune:

    Sa circuli că afară, respectând regulile.

  • Horea spune:

    Ai pedala aia din mijloc la dispoziție, apasă pe ea!

  • Marc spune:

    Eu am avut 101km/oră.
    M-am judecat un an și am pierdut.Nu s a luat în considerare nicio abatere a aparatului radar,ba prima data polițistul a spus că am 103 și apoi a revenit la 101.Deci nu sunt șanse,te prind ,te ard .
    Corect era să circule regulamentar.

  • Moldovan spune:

    Pe mine ma prin în localitatea cu 63 km nu am comenta nimic am luat amenda și 2 punte dar în linal sa decis avertisment și 2 puncte asta e fac nu am mai spus ca putea fi o eroare!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3