NOR CURIER 930X122

constantin

BANI EUROPENI PENTRU SISTEMELE DE IRIGAŢII

Piteşteanul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a anunţat astăzi în Tulcea, acolo unde s-a aflat în vizită oficială, că viitorul Program Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) va pune la dispoziţia fermierilor sumele necesare pentru reabilitarea întregii reţele secundare de irigaţii din România.

Citiți și: Ministra Simona Bucura-Oprescu, discuții privind reforma salarizării

„Vestea bună este că avem fonduri europene pentru toată infrastructura secundară a sistemului de irigaţii la nivel naţional şi, spre comparaţie, vă pot spune că dacă în perioada 2007-2013 am avut 60.000.000 de euro, în următorul PNDR am mărit suma cu 370.000.000 de euro. Sigur că şi în această perspectivă actualul program nu ne-a mulţumit, astfel că astăzi avem contracte semnate şi în faza de investiţii în valoare de 140.000.000 euro.”, a spus ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a precizat că reabilitarea sistemului de irigaţii este necesară în contextul în care staţiile de irigaţii sunt vechi, au consumuri foarte mari de energie, iar pierderile enorme din sistem sunt acoperite de fermieri.

Citiți și: Fost ministru al Turismului, Dan Matei Agathon a murit

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90