930×122 CAPRA 5

consiliul judetean

VIDEO – ALEXANDRU RAFILA, CONCLUZII DUPĂ VIZITA LA SPITALUL JUDEȚEAN

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, expert OMS și președintele Societăţii Române de Microbiologie, a fost astăzi în Argeș. La invitația președintelui Consiliului Județean, dr. Dan Manu, Alexandru Rafila a vizitat laboratorul de testare pentru detecția COVID-19 al Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Cei doi au fost întâmpinați de echipa medicală care prelucrează testele PCR, coordonată de dr. Daniel Uscatu, medic anatomo-patolog. Acesta a făcut o prezentare a întregului laborator, explicând circuitele și modalitatea de procesare a probelor prelevate de la pacienți.

La finalul vizitei, prof. dr. Alexandru Rafila a concluzionat că este unul dintre laboratoarele care întrunesc toate condițiile pentru realizarea unui diagnostic molecular de calitate. Președintele Societăţii Române de Microbiologie a subliniat că, în afară de echipamentele medicale necesare, cel mai important este că există personal calificat, cu experiență în domeniul diagnosticului molecular.

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

Rafila a afirmat că, din punct de vedere al condițiilor tehnice și de personal, laboratorul Spitalului Județean de Urgență Pitești întrunește cerințele pentru a putea intra în rețeaua laboratoarelor incluse de Ministerul Sănătății în lista celor care efectuează în mod regulat diagnostic pentru infecția cu noul coronavirus.

https://www.facebook.com/CJArges/videos/581492662476253/

Reamintim că laboratorul Spitalului Județean a primit autorizație de funcționare vineri, după ce un epidemiolog al Direcției de Sănătate Publică Argeș a evaluat spațiul și circuitele (subiectul pe larg).

Laboratorul biologic de testare pentru detecția COVID-19 al Spitalului Județean de Urgență Pitești este singurul din Argeș achiziționat integral din bani publici, mare parte din finanțare fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean Argeș.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3