Donaris 930 x 122

dacia duster

Viitoarea generație Dacia Duster va avea versiuni hibride E-Tech

Cea de-a treia generație a SUV-ului românesc Dacia Duster este programată pentru lansare în cursul anului 2024.

Citiți și: Dacia Duster, supusă unor teste extreme!

Viitorul Duster va fi construit pe platforma modulară CMF-B a grupului Renault, aceeași care este utilizată pe actualele modele Logan și Sandero, anunță Promotor.ro.

Grație noii baze tehnologice, viitorul Duster va fi disponibil nu doar cu motoare convenționale alimentate cu benzină, ci și cu sisteme de propulsie hibridă.

Citiți și: Model inedit de Dacia Duster!

Este vorba despre configurații specifice E-Tech Hybrid cu tehnologie full-hybrid (HEV) și E-Tech cu tehnologie plug-in hybrid (PHEV).

Ambele versiuni vor fi echipate cu noul motor aspirat natural pe benzină 1.8 SCe. Acesta va veni în combinație cu unitatea electrică dedicată.

Gama de motorizări a viitorului Dacia Duster 3 va include și noul motor cu trei cilindri pe benzină supraalimentat 1.2 TCe. Acesta va beneficia de tehnologia mild-hybrid la 48V.

Propulsorul conenvțional va fi asociat unui motor electric. În schimb, vor dispărea propulsoarele diesel.

Versiunea de bază a noii generații Dacia Duster ar putea costa de șa aproximativ 15.000 de euro.

Sursă foto: Promotor

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90