Acasă / Economic / ANUNŢ IMPORTANT PENTRU DACIA
DACIA-MONTAJ-1

ANUNŢ IMPORTANT PENTRU DACIA

Anunţ important pentru Dacia. Piteşteanul Daniel Constantin, vicepremier şi ministru al Mediului, anunță că vor exista măsuri compensatorii pentru industria auto (deci, și pentru uzina Automobile Dacia din Mioveni) odată cu eliminarea timbrului de timbru, argumentând că principala problemă în acest sector este nu colectarea, ci cheltuirea fondurilor şi dezvoltarea de programe.

“Este o discuţie pe care o vom avea la momentul când se va elabora bugetul. Timbrul de mediu a fost atacat tot timpul în instanţă, iar statul trebuie să plătească eşalonat foarte mulţi bani pentru cei care au achitat acest timbru de mediu. (…) Problema este nu neapărat cum să alimentăm Administraţia Fondului pentru Mediu, pentru că, dacă vă uitaţi, 70% din fondurile pe care le-au avut nu s-au cheltuit. Deci, nu e problema colectării, ci problema cheltuirii şi dezvoltarea de programe în această zonă şi pentru a face un mediu mai prietenos.”, precizează Daniel Constantin.

CITIȚI ȘI:

Întrebat dacă vor exista măsuri compensatorii pentru industria auto, industrie care reclamă că, odată cu eliminarea timbrului de mediu, va înregistra o scădere de 30% şi va pierde 15.000 de locuri de muncă, vicepremierul spune că astfel de măsuri vor exista și că vor fi prezentate public “numai după ce le vom discuta cu dânşii”. Rămâne de văzut în ce vor consta, concret, aceste măsuri compensatorii care vor ajuta și uzina Automobile Dacia din Mioveni.

“Eu, ca ministru al Mediului, voi fi preocupat ca pe piaţa românească să fie autovehicule cât mai noi şi care să polueze cât mai puţin!”, declară Constantin.

CITIȚI ȘI:

V-ar mai putea interesa și:

SERVICE DACIA

ASIROM, OUT DIN SERVICE-URILE DACIA-RENAULT! ACUZAȚII GRAVE

Asirom, out din service-urile Dacia-Renault! Asociaţia Concesionarilor Dacia, Renault şi Nissan din România (ACODAREN), care …

DACIA ADINA IONESCU

UN NOU DIRECTOR LA DACIA-RENAULT

Un nou director la Dacia-Renault. Adina Ionescu (foto) este noul director de Comunicare şi Responsabilitate …

DACIA-MONTAJ-1

ARGEŞUL, EXPORTURI URIAȘE – LOC FRUNTAȘ PE ȚARĂ

Argeșul, exporturi uriașe. Bucureştiul a exportat bunuri şi servicii de peste 2,13 miliarde de euro …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code


Raportează-ne o ştire