Acasă / Economic / ANUNŢ IMPORTANT PENTRU DACIA

ANUNŢ IMPORTANT PENTRU DACIA

Anunţ important pentru Dacia. Piteşteanul Daniel Constantin, vicepremier şi ministru al Mediului, anunță că vor exista măsuri compensatorii pentru industria auto (deci, și pentru uzina Automobile Dacia din Mioveni) odată cu eliminarea timbrului de timbru, argumentând că principala problemă în acest sector este nu colectarea, ci cheltuirea fondurilor şi dezvoltarea de programe.

“Este o discuţie pe care o vom avea la momentul când se va elabora bugetul. Timbrul de mediu a fost atacat tot timpul în instanţă, iar statul trebuie să plătească eşalonat foarte mulţi bani pentru cei care au achitat acest timbru de mediu. (…) Problema este nu neapărat cum să alimentăm Administraţia Fondului pentru Mediu, pentru că, dacă vă uitaţi, 70% din fondurile pe care le-au avut nu s-au cheltuit. Deci, nu e problema colectării, ci problema cheltuirii şi dezvoltarea de programe în această zonă şi pentru a face un mediu mai prietenos.”, precizează Daniel Constantin.

CITIȚI ȘI:

Întrebat dacă vor exista măsuri compensatorii pentru industria auto, industrie care reclamă că, odată cu eliminarea timbrului de mediu, va înregistra o scădere de 30% şi va pierde 15.000 de locuri de muncă, vicepremierul spune că astfel de măsuri vor exista și că vor fi prezentate public “numai după ce le vom discuta cu dânşii”. Rămâne de văzut în ce vor consta, concret, aceste măsuri compensatorii care vor ajuta și uzina Automobile Dacia din Mioveni.

“Eu, ca ministru al Mediului, voi fi preocupat ca pe piaţa românească să fie autovehicule cât mai noi şi care să polueze cât mai puţin!”, declară Constantin.

CITIȚI ȘI:

V-ar mai putea interesa și:

FIRMA DIN ARGEȘ CARE BATE TOT. TOP 10

Firma din Argeș care bate tot. Pentru al treilea an consecutiv, Automobile Dacia, din Mioveni-județul …

OFICIAL: CE SE VA ÎNTÂMPLA CU UZINA DACIA

Informaţia potrivit căreia producţia de Logan MCV va fi mutată de la uzina Automobile Dacia …

VOR FI CONCEDIERI LA DACIA? RĂSPUNS OFICIAL

Vor fi concedieri la Dacia? Răspuns oficial. După cum v-am informat, Jean-François Gal, directorul uzinei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code


Raportează-ne o ştire