930X122 MAIA

evaziune

UPDATE: PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ. PATRONI ANCHETAȚI

UPDATE 2: În urma percheziţiilor, până în acest moment, au fost indisponibilizate două autoturisme de lux şi instituite măsuri asiguratorii asupra unui imobil.

Citiți și: Toate informațiile despre traficul pe autostrăzi și drumuri naționale!

De asemenea, au fost ridicați 792.500 de lei, 47.935 de euro și 800 de dolari și indisponibilizați 97.000 de lei în cont bancar.

Până la această oră (ora 16), față de 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 37 de ani, din Strehaia, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Citiți și: Pitești. Revoltător! Un tânăr și-a bătut joc de un bărbat fără adăpost

UPDATE 1: În Argeș au loc patru percheziții: trei în comuna Coșești și una în orașul Ștefănești. Este vizat un cunoscut om de afaceri din Pitești. Detalii, AICI. Potrivit Mediafax, în dosar ar fi cercetat și regele romilor, Cioabă (Florin Tănase Cioabă).

La această oră, polițiștii din Mehedinți și ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române fac 28 de percheziții dimiciliare la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro prin comiterea de infracţiuni economice (evaziune fiscală şi spălare a banilor). Vor fi puse în aplicare 32 de mandate de aducere.

Potrivit Poliției Române, perchezițiile se desfășoară în județele Mehedinți, Argeș, Timiș, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj și Gorj și în municipiul București.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 – 2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, cu scopul eludării obligaţiilor fiscale.

Suspecții ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost făcute depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor.

32 de persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți pentru audieri. Ancheta va continua pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. Vom reveni cu amănunte. (Foto: descriptiv) 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3