NOR CURIER 930X122

cornel ionica

REVOLTĂ ÎN GĂVANA. PRIMĂRIA SFIDEAZĂ

La sfârșitul anului trecut am relatat, la cererea unor piteșteni, o situație cu care aceștia se confruntă: un proiect cel puțin revoltător care este pe cale să se materializeze, cu susținere din partea Primăriei, pe strada Mircea Eliade din cartierul Găvana.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Este vorba despre construirea unui bloc, investiție care îi aparține unui cunoscut notar din Pitești (detalii, AICI).

Piteștenii care domiciliază pe strada Mircea Eliade, în special cei care au locuințele lângă terenul pe care ar urma să fie construit blocul, au avut și încă au multe nemulțumiri. În primul rând, doar un locatar dintre cei 3 care sunt vecini cu cel care are în proprietate pământul a fost informat oficial de Primărie despre intenția investitorului de a construi un bloc. Ceilalți, nu!

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Locuitorii de pe strada Mircea Eliade au înaintat, totuși, pe 29 noiembrie 2017, o opoziție pe adresa Primăriei împotriva proiectului, însă nu au primit nici până în prezent un răspuns oficial (click pe imagini pentru mărire):

Primăria a avut o tentativă de a le ”răspunde” piteștenilor nemulțumiți. A redirecționat către semnatarii opoziției un document din partea proiectantului blocului (click pe imagine pentru mărire):

Insuficient! Nu li se răspunde întrebărilor pe care locatarii de pe strada Mircea Eliade le adresează Primăriei. Ba mai mult, Primăria sfidează respectivii cetățeni din moment ce reprezentanții instituției nu se obosesc nici măcar să redacteze un răspuns oficial și optează pentru alternative (click pe imagine pentru mărire):

Cu privire la răspunsul firmei proiectante adresat Primăriei Pitești și transmis de aceasta din urmă către locatarii din zona Mircea Eliade sunt necesare câteva precizări:

1.În anul 2008, atunci când s-au aprobat PUG-ul și PUZ-ul zonei respective (strada Mircea Eliade) și s-a obtinut o autorizație de construire, cei care vor să construiască acum blocul nu erau PROPRIETARI, conform actelor de proprietate parafate în 2016 (!!!), deci nu pot folosi acest argument pentru eventuala construire a blocului.

2.Ponderea construcțiilor de pe strada Mircea Eliade este de CASE, nu de blocuri, așa cum susțin proiectanții blocului. Asta se poate verifica foarte ușor dacă există bunăvoință și se merge în teren. Pe strada Mircea Eliade, începând de la hypermarketul Kaufland de lângă benzinăria Mol și până aproape de terminarea acesteia, sunt DOAR case construite, nicidecum BLOCURI.

3.În imediata apropiere a terenului pe care ar urma să fie construit acest bloc există bazine de apă ale societății Apă Canal 2000 SA Pitești care deservesc cu apă potabilă cartierul Găvana și, din câte se pare, care au ramificații de canalizare și altele și sub acest teren. O construcție de acest gen, cu o fundație pe măsură, cu siguranță ar afecta această stație de apă și poate chiar alimentarea cu apă a întregului cartier.

Cu alte cuvinte, piteștenii de pe strada Mircea Eliade au nevoie de răspunsuri CONCRETE și CORECTE din partea Primăriei, a primarului Cornel Ionică, nu de responsabilități pasate de la o instituție la alta.

Ne întrebăm, în calitate de simpli cetățeni ai acestui oraș, ce interese sunt aici – dacă sunt – și ale cui? A devenit Piteștiul ca un sat fără câini?

Așteptăm POZIȚIA OFICIALĂ A PRIMĂRIEI PITEȘTI cu privire la acest caz. Vom reveni zilele viitoare asupra subiectului.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90