ANUNŢ IMPORTANT PENTRU DACIA | ePitesti
Jupiter 930 x 122

dacia

ANUNŢ IMPORTANT PENTRU DACIA

Anunţ important pentru Dacia. Piteşteanul Daniel Constantin, vicepremier şi ministru al Mediului, anunță că vor exista măsuri compensatorii pentru industria auto (deci, și pentru uzina Automobile Dacia din Mioveni) odată cu eliminarea timbrului de timbru, argumentând că principala problemă în acest sector este nu colectarea, ci cheltuirea fondurilor şi dezvoltarea de programe.

Citiți și: EXCLUSIV! E MARE FIERBERE LA DACIA. SE ANUNȚĂ PROTESTE

“Este o discuţie pe care o vom avea la momentul când se va elabora bugetul. Timbrul de mediu a fost atacat tot timpul în instanţă, iar statul trebuie să plătească eşalonat foarte mulţi bani pentru cei care au achitat acest timbru de mediu. (…) Problema este nu neapărat cum să alimentăm Administraţia Fondului pentru Mediu, pentru că, dacă vă uitaţi, 70% din fondurile pe care le-au avut nu s-au cheltuit. Deci, nu e problema colectării, ci problema cheltuirii şi dezvoltarea de programe în această zonă şi pentru a face un mediu mai prietenos.”, precizează Daniel Constantin.

Întrebat dacă vor exista măsuri compensatorii pentru industria auto, industrie care reclamă că, odată cu eliminarea timbrului de mediu, va înregistra o scădere de 30% şi va pierde 15.000 de locuri de muncă, vicepremierul spune că astfel de măsuri vor exista și că vor fi prezentate public “numai după ce le vom discuta cu dânşii”. Rămâne de văzut în ce vor consta, concret, aceste măsuri compensatorii care vor ajuta și uzina Automobile Dacia din Mioveni.

Citiți și: DRAGNEA ȘI TĂRICEANU, FĂCUȚI ZOB: “VIZITA LA DACIA, IMPERTINENȚĂ MAXIMĂ!”

“Eu, ca ministru al Mediului, voi fi preocupat ca pe piaţa românească să fie autovehicule cât mai noi şi care să polueze cât mai puţin!”, declară Constantin.

Comdata 555×222
Jupiter 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la [email protected]

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la 0733 797 066