SMART KIDS 930X122

dacia

DACIA, ATACATĂ DE HACKERI. MINISTRUL COMUNICAȚIILOR AVERTIZEAZĂ

Dacia, atacată de hackeri. Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Augustin Jianu, are recomandări în contextul atacului cibernetic „WannaCry”. Atacul poate afecta orice sistem Windows care nu are actualizarea de securitate MS17-010, avertizează autoritățile. Recomandările sunt atât pentru companii, cât și pentru populație.

Citiți și: O surpriză mare de la Dacia!

„Trebuie actualizat sistemul de operare acum, urgent!

Trebuie să actualizeze aplicaţiile software pe care acest sistem de operare le utilizează și trebuie folosit un sistem antivirus şi făcut backup la date, fie că vorbim despre companii, fie că vorbim despre persoane.

Citiți și: Incredibil ce se întâmplă la Dacia!

Dacă sunt informaţii importante sau sensibile, să le pună pe un dispozitiv de stocare extern, tip memory stick, hard disk, CD etc. Aceste lucruri trebuie făcute acum!”, avertizează ministrul Comunicațiilor, potrivit Mediafax.

“Nu avem date privind impactul atacurilor cibernetice asupra României. Nu există nicio obligaţie pentru operatori să raporteze şi avem doar cifre parţiale. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu instituţiile statului. Sunt situaţii în care ele nici nu ştiu de astfel de atacuri.

În cazul anumitor atacuri îţi dai seama fiindcă sunt criptate fişierele şi ţi se cere o sumă de bani ca să le decripteze. Dar foarte multe atacuri nu sunt vizibile şi lumea nu ştie de ele. Pot să stea sute de zile în sisteme şi deţinătorul sistemului să nu aibă nici cea mai vagă idee că e un atac în derulare.”, mai spune ministrul Augustin Jianu, citat de Mediafax.

Amintim că azi noapte și uzina Automobile Dacia din Mioveni ar fi căzut victimă atacului cibernetic de amploare care afectează mai multe țări. Amănunte, în știrea publicată în premieră de ePitești: AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3