New Profesional Consult 930 x 122

bcco

PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ. FURT URIAȘ CU PERUCI

Percheziții în Argeș. Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Târgu Mureş, ai Direcţiei Operaţiuni Speciale și procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare specializată în evaziune fiscală în domeniul comerțului cu extensii de păr. Prejudiciul cauzat depășește 1.300.000 de euro, potrivit Poliției Române.

Citiți și: Toate informațiile despre traficul pe autostrăzi și drumuri naționale!

Polițiștii și procurorii au făcut astăzi 40 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat și de evaziune fiscală, în județele Argeș, Mureş, Suceava, Constanța, Iași și Ilfov și în municipiul București.

Din cercetări a reieșit că mai multe persoane, acţionând în numele şi interesul unor societăţi/PFA-uri care desfăşoară în principal activităţi de comercializare a extensiilor de păr, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat.

Citiți și: Pitești. Revoltător! Un tânăr și-a bătut joc de un bărbat fără adăpost

Acţionând în numele sau în interesul societăţilor comerciale/PFA-urilor respective, ar fi ascuns în mod repetat sursa taxabilă cu ocazia efectuării importurilor (prin declararea fie a unei cantităţi mai mici de marfă decât cea importată, fie a unei valori mai reduse a mărfii importate decât valoarea reală) în scopul sustragerii de la plata taxelor vamale şi a taxei pe valoare adăugată.

Marfa importată ar fi fost comercializată fără evidenţierea în actele contabile şi în alte documente legale ale persoanelor juridice a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor astfel realizate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de peste 1.300.000 de euro, informează Poliția Română, care nu oferă date despre suspecți.

Până la această oră, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicați 4.120 de euro, 4.070 de dolari, 250 de lire, 200 de franci elveţieni şi 17.000 de lei, precum şi 17 telefoane mobile, 8 laptopuri, 3 calculatoare, 11 stickuri de memorie, 4 hard-diskuri externe, o tabletă şi 1 card de memorie.

La acțiune au participat și polițiști de la structurile B.C.C.O. din Pitești, Cluj-Napoca, Suceava, Constanţa, Bucureşti și Iaşi și de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti și I.P.J. Mureş. Acțiunea s-a bucurat de sprijinul Poliţiei de Frontieră Române – Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti-Otopeni, al jandarmilor și al inspectorilor antifraudă. (Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3