EcoMoto 930×122

atematică

CONCURSUL „EUCLID”, O NOUĂ BĂTAIE DE JOC! A INTERVENIT ŞI POLIŢIA! INSPECTORATUL „DOARME”, CA DE OBICEI… (VIDEO)

Astăzi s-a desfăşurat prima etapă a concursului de matematică „Euclid” pentru elevii din ciclul primar. Ca şi la concursul „Lumina Math” de ieri, au fost probleme mari organizatorice.

Citiți și: ISU Argeș angajează! Ce posturi sunt disponibile

Sute de elevi au fost repartizaţi în sălile corpului D al Universităţii Piteşti din zona străzii Smeurei. Ca şi în cazul concursului „Lumina Math” de sâmbătă, bătaia de joc a fost dominantă şi la „Euclid”. Problemele organizatorice au apărut în special la final, atunci când părinţii aşteptau să îşi ia copiii acasă.

La singura intrare disponibilă în clădire s-au îmbulzit părinţii, generându-se, astfel, o aglomeraţie de nedescris în care nici părinţii nu îşi mai vedeau copiii, nici cei mici nu mai ştiau de unde să îşi ia părinţii. Unii au început să plângă, iar câţiva adulţi strigau numele copiilor care se pierduseră. La faţa locului a intervenit şi Poliţia pentru a calma spiritele, existând şi motive temeinice pentru a-i amenda pe organizatorii care nu s-au gândit fie să asigure mai multe căi de acces, fie să facă o programare a ieşirilor care să nu ducă la dezordine.

Citiți și: Argeș. Creșa care se învârte după soare angajează

Şi „Euclid”, şi „Lumina Math” sunt concursuri private, pentru care se percepe taxă de participare. Inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu susţine că acestea nu sunt în responsabilitatea Inspectoratului, fiind interzisă deja organizarea lor în şcoli. Problema este că la concursuri participă elevi de care Inspectoratul trebuie să aibă grijă. Poate că una dintre soluţiile care ar putea fi adoptată ar fi aceea ca organizatorii concursurilor private să nu mai aibă acces în şcoli, ci să se folosească de un alt sistem de „recrutare”. Şcoala nu este piaţă!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3