Donaris 930 x 122

3 ani

VESTE BUNĂ! EXCLUȘI DE LA PLATA ÎNTREȚINERII LA BLOC

Excluși de la plata întreținerii la bloc. Copiii de până la 3 ani vor putea fi excluşi din numărul persoanelor care plătesc apa sau căldura în cadrul asociaţiilor de proprietari, potrivit unui proiect de lege adoptat ieri de Senat, informează Mediafax. Proiectul prevede că asociaţiile de proprietari pot decide exceptarea de la plata cheltuielilor de întreţinere a copiilor cu vârsta de până la 3 ani.

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Includerea minorilor de sub 3 ani în numărul persoanelor care plătesc cheltuielile de întreţinere ale locuinţei şi ale asociaţiei de proprietari nu se justifică, apreciază iniţiatorul. Consumul realizat de aceştia se poate reflecta în contoarele de apă sau în consumul locuinţei per ansamblu, argumentează senatorul care a inițiat proiectul.

”În plus, în condiţiile în care animalele mici de companie (pisici, căţei, etc.) nu sunt incluse în rândul consumului pe locuinţă sau apartament/persoană, consider absurd să contorizăm cvasi-cheltuielile „provocate” de bebeluşi pentru buna desfăşurare a asociaţiei proprietarilor de locuinţe.”, scrie inițiatorul în expunerea de motive a proiectului de lege.

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

Pentru ca proiectul aprobat în Senat să devină lege și copiii cu vârsta până la 3 ani să fie exceptați de la plata întreținerii la bloc trebuie ca și deputații să își dea votul favorabil și, ulterior, ca președintele țării să promulge legea. Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90