930 x122 grota rece

auto

taxa-auto

Veste proastă! Este vorba despre aceste taxe auto

Veste proastă! Este vorba despre aceste taxe auto

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

În vara lui 2022 a apărut un nou mecanism prin care cei ce n-au apucat să ceară, prin mecanismul apărut în 2017, restituirea fostelor taxe auto vor putea să-și recupereze banii pe cale administrativă până în 2027.

Deși mecanismul e apărut de mai mult de nouă luni, cei interesați nu pot depune solicitări pentru a-și recupera banii, deoarece nu au apărut încă normele metodologice pentru aplicarea lui.

Citiți și: Milioane de români scutiți de taxe! Anunț fabulos

Termenul stabilit de OUG 93/2022 pentru apariția normelor metodologice era de 60 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței, termen ce s-a împlinit în august 2022.

Acum, chiar dacă modelul cererii este disponibil, fostele taxe auto nu pot fi recuperate, deoarece nu există norme metodologice pentru aplicarea mecanismului.

Prin noul mecanism se vor putea recupera următoarele foste taxe auto: taxa specială pentru autoturisme și autovehicule (prevăzută de vechiul Cod fiscal), taxa pe poluare pentru autovehicule (prevăzută de OUG 50/2008), taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule (prevăzută de Legea 9/2012) și timbrul de mediu pentru autovehicule (prevăzut de OUG 9/2013).

Detalii, AICI

Foto: Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3