- Publicat de: Alex Ivan
- 13-03-2024, ora 22:59
- Știri
Întâlnirea minților: Dulcan luminează „Brătianu”!
Întâlnirea minților: Dulcan luminează „Brătianu”!
Citiți și: Exclusiv. A terminat ,,Brătianu”, acum, medic de succes la Spitalul MioveniEveniment remarcabil astăzi la Colegiul Național ,,Ion C. Brătianu” din Pitești.
Colegiul a găzduit conferința profesorului universitar doctor Dumitru Constantin Dulcan, cu tema ,,Suntem și devenim ceea ce gândim. Responsabilitatea de a fi”.
Citiți și: De la „Brătianu”, la medic în UK: Extraordinara ascensiune a lui Vlad Gabriel spre succesDeosebit la ,,Brătianu”: ,,Suntem și devenim ceea ce gândim!”
Profesorul universitar doctor Dumitru Constantin Dulcan, absolvent al colegiului (promoția 1956), a dat curs invitației profesoarei doctor Tănase Oana Andreea și a conducerii Colegiului Național ,,Ion C.Brătianu”, reprezentat de directoarea, profesor – Dumitru Florica și de directorul adjunct, profesor – doctor, Bogdan Ionescu de a conferenția pe o temă atât de importantă astăzi cum este cea a responsabilității și a gândirii raționale.
Ce au putut să facă elevii de la Colegiul „Brătianu” din Pitești
Tema abordată, „Suntem și devenim ceea ce gândim. Responsabilitatea de a fi”, rezonează puternic cu nevoia actuală de conștientizare și autocunoaștere în contextul dezvoltării personale și colective.
Întâlnirea minților: Dulcan luminează „Brătianu”!
Prezența unui intelectual de calibrul domnului Dulcan, al cărui parcurs profesional îmbină domeniile neurologiei, psihiatriei, filozofiei și metafizicii, aduce o valoare adăugată semnificativă evenimentului.
Lucrările sale, precum „Inteligența Materiei”, „Creierul și mintea Universului”, „În căutarea sensului pierdut” etc., reflectă o profundă încercare de a descifra misterul conștiinței și relația dintre minte și materie.
Această conferință nu doar că oferă o platformă pentru diseminarea ideilor provocatoare și inovatoare ale domnului Dulcan, dar creează și un spațiu de dialog între generații, unde elevii, profesorii și reprezentanții altor instituții pot explora complexitatea realității prin prisma științei și filozofiei.
Importanța unei astfel de interacțiuni transcende granițele academice, stimulând gândirea critică și responsabilă în rândul tinerilor.
Povestea neștiută: A terminat „Brătianu”, acum este director în Spitalul Mioveni
Sesiunea de întrebări, care a permis aprofundarea și diversificarea subiectelor de discuție, a evidențiat interesul elevilor pentru abordările transdisciplinare, subliniind necesitatea unui dialog continuu între diferite domenii de cunoaștere.
Acesta este un semn pozitiv al curiozității și deschiderii lor către învățare și explorare intelectuală.
Incredibil! Ce au făcut câțiva elevi de la „Brătianu”!
Evenimentul de la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” constituie un exemplu remarcabil de cum instituțiile educaționale pot juca un rol crucial în formarea viitoarelor generații, nu doar prin transmiterea de cunoștințe, ci și prin facilitarea accesului la gândirea unor minti luminate, care au potențialul de a modela viziunea tinerilor asupra lumii și a locului lor în ea.
Astfel de momente contribuie la construirea unei baze solide pentru dezvoltarea personală și profesională, încurajându-i pe tineri să devină cetățeni conștienți, responsabili și activi în societate, transmite pentru ePitești.ro, directorul adjunct al Colegiului „Brătianu” – Bogdan Ionescu.