EcoMoto 930×122

elev

NOU!!! ELEVII ÎȘI VOR PUTEA “CONCEDIA” PROFESORII

Ministerul Educaţiei Naţionale anunță că a lansat în dezbatere publică proiectul Statutului elevului.

Citiți și: Elev anchetat pentru fapte incredibile! Acuzații foarte grave

Este un document care reglementează drepturile şi obligaţiile elevilor înmatriculaţi în instituţiile de învăţământ de stat, particular sau confesional din România. Proiectul a fost elaborat de Ministerul Educaţiei în colaborare cu Consiliul Naţional al Elevilor şi alte organizaţii reprezentative ale elevilor, potrivit ministerului.

Printre altele, în proiect este prevăzut dreptul la protest al elevilor de liceu.

Citiți și: Decizie majoră pentru elevi, în acest an școlar!

De asemenea, este stipulat dreptul elevului “de acces în incinta unității școlare, în timpul programului, în condițiile legii, fără limitări din partea conducerii, precum condiționalitatea de a avea uniformă”.

În plus, conform proiectului, “elevii din învățământul secundar superior au dreptul de a solicita schimbarea unui cadru didactic al clasei cu susținerea a două treimi din totalul de elevi ai clasei, printr-o cerere către conducere în care se va prezenta temeiul acțiunii. Solicitarea va fi analizată de către direcțiune. În cazul în care aceasta este justificată, va fi discutată în Consiliul clasei, Comitetul de părinți și Consiliul de Administrație.” Precizăm că învăţământul secundar superior cuprinde liceele care organizează cursuri de zi cu durata de patru ani (clasele IX-XII) şi cursuri serale sau fără frecvenţă.

Opiniile și sugestiile, informează Ministerul Educației, sunt așteptate până pe 4 iulie 2016 pe adresa de e-mail dezbateripublice@edu.gov.ro. Documentul complet poate fi citit aici: proiectul Statutului elevului.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90