930X122 MAIA

masuri coronavirus

200 DE ZILE FĂRĂ COVID-19 ÎNTR-UN STAT CU 23 DE MILIOANE DE LOCUITORI. CUM AU REUŞIT

În vreme ce în România, dar mai ales în statele vest-europene, noul coronavirus îşi face de cap, un stat asiatic a reuşit să „lege” peste 200 de zile fără ca vreun caz nou de Covid-19 să apară.

Citiți și: CJSU Argeş, măsuri valabile acum în tot judeţul

Este vorba despre Taiwan, unde ultimul caz COVID-19 a fost raportat în data de 12 aprilie.

Autorităţile din Taiwan au refuzat strategia de carantinare („lockdown”), precum şi alte măsuri îngrăditoare ale libertăţii de mişcare a populaţiei.

Citiți și: Internări și intervenții chirurgicale suspendate în toată țara

Şi-au dat seama că punctele de aprindere a focarelor sunt persoane care călătoresc peste hotare, aşa încât şi-au concentrat forţele pe verificări la sânge ale persoanelor care intră în ţară.

Fiind un stat insular şi automat neavând graniţe terestre, autorităţile au conceput strategiile de combatere a pandemiei în aeroporturi şi porturi. Nimeni nu a revenit în Taiwan fără să fie supus unor verificări şi teste amănunţite. Mai mult decât atât, statul taiwanez acumulase deja o experienţă relevantă în combaterea viruşilor respiratorii, după ce în 2003 s-a confruntat cu o epidemie de SARS.

Noi nu am avut un asemenea avantaj şi probabil că, şi dacă am fi deţinut asemenea atuuri, nu am fi fost în stare să profităm de ele.

(Foto: descriptiv / Sursa: cnn.com)

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 CAPRA 3