NOR CURIER 930X122

divorț administrativ

3 CUPLURI DE PITEȘTENI S-AU ÎMPĂCAT DUPĂ CE AU FĂCUT CERERE DE DIVORȚ ADMINISTRATIV

Pe parcursul anului 2019, la Serviciul de Stare Civilă al Municipiului Piteşti au fost înregistrate 26 de cereri de divorţ pe cale administrativă.

Citiți și: Patimile unui părinte și lacrimile unui copil la FC Argeș

Dintrea acestea, au fost soluționate 20, iar 3 se află în curs de soluţionare. Alte 3 au fost clasate, pentru că soții au renunțat la cererea inițială de divorț. S-au împăcat și nu au mai divorțat.

Taxa de divorț administrativ este și în 2020 de 600 de lei, la fel ca anul trecut, suma achitându-se la Serviciul de Impozite şi Taxe al Primăriei Piteşti. În situația în care soții renunță la cererea de divorț, taxa nu se restituie.

Citiți și: Veste mult așteptată pentru piteșteni! Se rezolvă o veche problemă a locuitorilor

Amintim că, începând din anul 2011, odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Civil, a fost legiferată posibilitatea ca desfacerea căsătoriei să se poată face și la serviciul de stare civilă de pe raza administrativ-teritorială unde s-a oficiat căsătoria sau unde se află ultima locuință comună a celor doi soți.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90