NOR CURIER 930X122

caravane

Caravane medicale pentru zonele în care pacienții au acces mai greu la doctori

Pentru ca și cei ce trăiesc în zone în care nu există prea multe opțiuni atunci când vine vorba despre îngrijirea medicală să beneficieze de asistență în acest domeniu, s-a stabilit, printr-o lege promulgată de președintele țării, introducerea, în Legea sănătății, a conceptului de asistență medicală mobilă și a regulilor pentru asigurarea acestui nou tip de servicii medicale.

Citiți și: Trei pacienți morți în Spitalul de Psihiatrie! 29 sunt în stare foarte gravă!

Concret, după cum apare în proiectul de lege ce mai trebuie doar publicat în Monitorul oficial pentru a se aplica, cei aflați în zone izolate sau care nu au acces facil la servicii medicale vor putea beneficia de asistență medicală mobilă.

Vor fi considerate zone în care accesul la serviciile medicale este deficitar localitățile sau zonele dintr-o localitate unde accesul la serviciile de sănătate de orice tip este dificil din cauza populației reduse și a condițiilor improprii de locuit, din cauza distanței mari față de serviciile medicale (aflate la peste 20 de kilometri de cel mai apropiat spital public) sau ca urmare a lipsei furnizării unei anumite categorii de servicii medicale în respectiva zonă.

Citiți și: Avertisment. Românii au acces doar la medicamente scumpe!

Serviciile de asistență medicală mobilă se vor acorda cu prioritate gravidelor, copiilor și altor categorii de persoane vulnerabile din zonele defavorizate care se confruntă cu lipsa cabinetelor de medicină de familie, a medicilor de familie sau a asistenților medicali comunitari.

De asemenea, serviciile de asistență medicală mobilă vor fi furnizate și persoanelor care nu sunt înscrise la medicul de familie, celor care nu au documente de identitate, copiilor, adolescentelor însărcinate și mamelor adolescente care nu au reprezentant legal, precum și persoanelor care nu au card de sănătate.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90