EcoMoto 930×122

alcoolemie

ARGEȘ: ȘOFERII BEȚIVI ȘI-AU GĂSIT „NAȘUL”

Aparat modern pentru stabilirea alcoolemiei, la Serviciul de Medicină Legală Argeş.

Citiți și: Se schimbă limita de alcoolemie pentru șoferi!

În dotarea Serviciului de Medicină Legală Argeş de la Spitalul Județean din Pitești a intrat de curând un aparat modern pentru stabilirea alcoolemiei.

„Este un Gaz-Cromatograf de ultimă generație. Aparatul este folosit pentru efectuarea examenelor toxicologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Sunt probe cerute de organele de poliție, determinarea alcoolemiei ca mijloc de probă în justiţie fiind atributul laboratoarelor de toxicologie medico-legală.

Citiți și: Un șofer din Argeș le-a „comis” pe toate dintr-un foc

Este o invenție de ultimă oră. Diferența față de celelalte aparate ar fi softul de mare performanță.

De asemenea, nu mai avem nevoie de butelii. Era folosită ca anexă butelie de heliu. Noul aparat este dotat cu un generator care produce hidrogen, precum și cu un generator pentru producția azotului.

O altă caracteristică ar fi aceea că se folosesc foarte mici cantități de produs biologic”, explică Nicușor Stănculeț, șeful Serviciului de Medicină Legală Argeş (foto).

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90