New Profesional Consult 930 x 122

șoferi bețivi

Argeş: Şoferi beţivi, au condus spre răspunderea penală

Poliţiştii rutieri argeşeni au continuat verificările în trafic, în vederea diminuării riscului de producere a unor evenimente rutiere. Cu acest prilej, mai mulţi şoferi au fost sancţionaţi, iar unul dintre aceştia s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Citiți și: S-a înregistrat un nou record de alcoolemie la volan

„În ziua de 09 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 45 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe bld. Republicii din Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal”, precizează IPJ Argeş într-un comunicat.

Totodată, oamenii legii au avansat cercetările în mai multe dosare pentru infracţiuni similare.

Astfel, Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, conform art. 336 din Codul Penal.
Din cercetări, s-a stabilit că în ziua de 08 iunie 2020, un bărbat de 34 de ani, din Priboieni, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Stoenești, aflându-se sub influența alcoolului. Cel în cauză a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, dar a fost de acord cu recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma analizelor de specialitate, s-a stabilit că valoarea alcoolemiei depășea limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.

Citiți și: Piteşti: Aflat la o vârstă respectabilă, a ieşit băut cu maşina la plimbare

Iar polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără drept și sub influența alcoolului, conform art. 335 și 336 din Codul Penal. Din cercetări, s-a stabilit că în ziua de 01 ianuarie 2020, un bărbat de 55 de ani, din Mioveni, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Țițești, aflându-se sub influența alcoolului.

De asemenea, din verificări, s-a stabilit că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat. În urma analizelor de specialitate, s-a stabilit că valoarea alcoolemiei din sânge depășea limita de 0,80 g/l alcool pur. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3