New Profesional Consult 930 x 122

șoferi bețivi

Argeş: Închisoare cu executare pentru un şofer care a ucis cu maşina, fiind şi băut

Argeş: Închisoare cu executare pentru un şofer care a ucis cu maşina, fiind şi băut.

Citiți și: S-a înregistrat un nou record de alcoolemie la volan

Rusu R., de 31 de ani, din Leordeni, a fost judecat de instanţa din Rm. Vâlcea, care a dispus condamnarea acestuia la şase ani de închisoare cu executare. Bărbatul avea grave probleme cu alcoolul, fiind condamnat cu suspendare în 2018 – pentru băutură la volan. A recidivat în 2020, dar mai tragic este că a omorât cu maşina un om.

Judecătorii au ţinut cont de faptele anterioare, au revocat suspendarea executării pedepsei, au contopit anii şi a reieşit ceea ce v-am spus deja. Bărbatul a fost preluat de poliţiştii Secţiei din Leordeni, care l-au depus la Penitenciarul Mioveni unde va sta o perioadă îndelungată.

Citiți și: Piteşti: Aflat la o vârstă respectabilă, a ieşit băut cu maşina la plimbare

Totodată, asigurătorul de răspundere civilă auto – parte responsabilă civilmente SC City Insurance SA este obligat la plata următoarelor sume:

a) câte 100.000 lei, despăgubiri morale, pentru fiecare din părţile civile S.M. şi S. Ş – părinţii victimei;

b) 40.000 lei, despăgubiri morale, pentru partea civilă S.V.M. – fratele victimei;

c) câte 10.000 lei, despăgubiri morale, pentru fiecare din părţile civile S.L.S. şi S.T.M. – nepoţii de frate ai victimei. Respinge, în rest, pretenţiile civile.

În baza art. 274 C. proc. pen., obligă pe inculpat la plata sumei de 2.300 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariile avocaţilor din oficiu se avansează din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei şi rămân în sarcina statului.

IPJ Argeş – precizări oficiale 

În ziua de 28 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Rm. Vâlcea, privind pe un bărbat de 31 de ani, din Leordeni, condamnat la șase ani de închisoare, ca urmare a comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă în formă agravantă și conducere sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost încarcerat.

(Foto: descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90