New Profesional Consult 930 x 122

șoferi bețivi

Piteşti: Aflat la o vârstă respectabilă, a ieşit băut cu maşina la plimbare

În noaptea de 30 spre 31 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 63 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe b-dul Frații Golești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Citiți și: S-a înregistrat un nou record de alcoolemie la volan

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Citiți și: Argeş: Şoferi beţivi, au condus spre răspunderea penală

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Alexandru Ricu spune:

    In opinia mea, articolul ar trebuie completat, în sensul ca în orice situație, indiferent de nivelul de îmbibație alcoolică depistat în sânge – deci la INML sau la spital –, se deschide dosar penal în cadrul căruia persoana va fi cercetata pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 336 Cod penal, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Asta inseamnca ca pana cand ajunge la dosar buletinul toxicologic, care poate dura doua, trei ori chiar 6 luni, dreptul de circulatie al faptuitorului este suspendat. In cazul polițistului insă probabilitatea este mare ca rezultatul din buletinul toxicologic să fie dublu față de cel în aerul expirat. Din punctul meu de vedere, ar trebui considerat că cu atât mai puțin ar trebui să încalci legea cu cât activitatea profesională constă în apărarea ordinii și liniștii publice. https://avoalcool.ro/alcool-la-volan-2022-pedeapsa-in-functie-de-alcoolemie/

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3