SMART KIDS 930X122

dacia duster

(VIDEO) DACIA DUSTER VS. SUZUKY JIMNY

Dacia Duster a fost pusă la grea încercare. Nu numai apa adâncă și noroiul i-au fost rivali, ci și un Suzuki Jimny, cu reputație de off-roader pur-sânge. Testul a fost pus la cale de echipa TopGear.

Citiți și: Anunțul zilei de la Dacia! Ce se întâmplă este extraordinar

Chris Harris a fost cel care a testat limitele SUV-ului. Rampe, pante abrupte, apă, noroi, viraje și denivelări au fost circuitul improvizat. “Duster este deja o legendă”, spune Harris în timp ce ansează cu viteză, iar apa murdară îi ajunge pe parbrizul mașinii. Duster nu ezită, atacă fiecare obstacol fără emoții.

La sfârșit, după ce trece linia de sosire, Harris oprește cu frâna de mână, pentru încă o manevră spectaculoasă la volanul SUV-ului construit la Mioveni.

Citiți și: Argeș. Imagini spion cu noul Dacia Duster

Traseul improvizat demonstrează că Duster-ul cu gardă la sol de 21 de centimetri și tracțiune integrală are veleități de off-roader pur-sânge. De 3 minute și 16,22 secunde a avut nevoie pentru a parcurge ruta.

A venit apoi rândul lui Suzuky Jimny. Chris Harris, de această dată spectator, spune că se poate răsturna oricând.

La final, cronometrul dă verdictul: “japonezul” s-a descurcat mai bine. A avut nevoie de doar 2 minute și 50,86 de secunde, fiind cu 26 de secunde mai rapid decât rivalul din România.

Echipa TopGear nu menționează motorizările celor două, poate și pentru că în off-road, acestea sunt mai puțin importante. Dar este ușor de aflat ce se află sub capota lui Suzuki Jimny, pentru că modelul este disponibil cu un singur motor: o unitate aspirată de 1,5 litri, care dezvoltă 102 cai putere.

Ultra-compactul Jimny măsoară 3.480 de milimetri în lungime, 1.645 de milimetri în lățime și 1.720 de milimetri în înălțime. Duster măsoară 4.341 milimetri în lungime, 1.803 milimetri în lățime și 1.687 milimetri în înălțime.

Ambele modele supuse testului în off-road sunt echipate cu tracțiune integrală.

(Sursa VIDEO: Top Gear Facebook)

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA