930×122 CAPRA 5

Casa de Asigurări de Sănătate

Criză în spitale! Pacienții, obligați să contribuie financiar

Criză în spitale! Pacienții, obligați să contribuie financiar

Citiți și: Criză majoră la mai multe spitale! Camerele de gardă sunt pline de pacienți

Criză sanitară în Spitalele din România!

Directorii mai multor spitale din țară spun că nu primesc suficienți bani de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Citiți și: Criză la Spitalul Județean. Un medic a făcut infarct! Secția ATI, în colaps

Din acest motiv, pacienții sunt nevoiți de situație să-și cumpere singuri medicamente.

Managerii spitalelor spun, de asemenea, că bugetele de pe acest an abia sunt suficiente pentru salarii și facturi.

Astfel, nevoile pacienţilor trec pe plan secund, potrivit Antena 3 CNN.

În Timisoara, de pildă, Trezoreria a pus poprire pe conturile Spitalului de Boli Infecțioase pentru datorii de peste 5 milioane de lei.

„Este o situaţie critică în care rezolvarea nu ţine de noi, noi am cerut doar ca acelaşi buget ca şi până acum să fie redistribuit în funcţie de complexitatea cazurilor. Ne trebuiesc criterii de siguranţă pentru fecare instituţie spitalicească şi trebuie o distribuţie financiară între spitalele mici şi cele de ultima linie (…).

„La patul pacientului ne interesează să îi dăm medicamentele de care are nevoie, nu să stăm să ne gândim dacă avem sau nu avem bani, dacă intră sau nu intră bani, dacă avem conturile blocate”, a declarat Cristian Oancea , directorul Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara.

Situația este confirmată și de farmaciști.

Criză în spitale! Pacienții, obligați să contribuie financiar

„Din păcate, da, este o perioada destul de dificilă pentru bolnavi și pentru spital. Am înțeles că actul nostru medical se încheie cu medicamentul aflat în farmacia Spitalului Județean”, a declarat o farmacistă.

O situație similară este și în Brașov, unde Casa de Asigurări nu a făcut plățile la timp.

Din acest motiv, spitalele au fost nevoite să le ceară la rândul lor o amânare din partea furnizorilor.

Pacienții sunt și mai disperați din cauza acestei situații neplăcute.

„Statul să facă ceva. Sănătatea este importantă. Eu am fost internat și am fost dat acasă pentru că am o coastă ruptă și nu au avut cu ce să îmi coasă coasta”, a declarat un pacient.

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate susține că s-a ajuns la această situație pentru că nevoile spitalelor au crescut, iar cheltuielile cu materialele sunt tot mai mari, scrie dailybusiness.ro

Foto: Descriptiv/dailybusiness.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Vasile spune:

    Aceasta pentru ca politicienii care ne conduc cu ,,intelepciune,, de 34 de ani fura din bugetul de sanatate, cu toate ca acuma platim sanatate in mod aberant la toate sumele incasate, inclusiv la contracte de inchiriere. Inclusiv incercarea guvernului prin vocea lui Ciolacu , care mai deunazi acuza romanii ca sunt prea mult bolnavi si ca nu e normal pentru dureri de spate si ,,raceli,, sa ceara concediu medical, desi in Romania se moare datorita ,,racelii,, , se inscrie in acelasi mod criminal prin care guvernul vrea sa jupoaie cetateanul si sa-l arunce rapid in groapa, daca nu mai e apt de plata birurililor impuse…Dar, poate ar fi bine sa isi aduca aminte acesti eterni guvernanti nevolnici de 1907,1989, sau sa reflecteze asupra spuselor europarlementarului german Christine Andersen…,,Vom veni dupa voi ,,….

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90