930 x122 grota rece

gaze

Prețul gazelor naturale crește de la 1 iulie!

Prețul gazelor naturale crește cu 25% de la 1 iulie!

Citiți și: Apare o nouă taxă! Toți vom plăti!

„Engie, cel mai mare furnizor de gaze pentru populaţie, a început să trimită clienţilor înştiinţări cu noile oferte, în condiţiile în care vechile contracte expiră la jumătatea acestui an.

Pentru cine nu schimbă contractul sau furnizorul, preţul gazelor creşte cu 25%, de la 1 iulie”, scrie economica.net.

Citiți și: Pericol lângă Pitești! Scurgere de gaz, acum

La data de 1 iulie 2020, piaţa gazelor naturale pentru casnici a fost liberalizată, preţurile reglementate de stat au dispărut, iar oamenii au avut posibilitatea să aleagă un alt furnizor de gaze, o ofertă concurenţială a furnizorului lor actual, sau să nu facă nimic, şi să primească în continuare gaze de la vechiul lor furnizor la preţul din oferta sa standard, care a înlocuit vechiul preţ reglementat.

Doar 28% dintre clienţii casnici de gaze semnaseră însă un contract concurenţial cu furnizorul de gaze, fie cel actual, fie unul nou, potrivit unor date comunicate de ANRE în luna martie. Prin urmare, mare parte a clienţilor se află în situația în care primesc gaze de la vechiul furnizor pe care l-au avut înaintea liberalizării, cu preţul stabilit acum un an. Atât contractul cât și prețul, au un termen de valabilitate de un an. La 30 iunie 2020 termenul expiră, iar oamenii trebuie să semneze un nou contract.

 

Sursa: Adevărul.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90