EcoMoto 930×122

arpechim

arpechim_ansamblu

PROBLEME DE MEDIU PE PLATFORMA ARPECHIM

Premierul Victor Ponta a spus aseară în Piteşti, după lansarea candidaturii lui Florin Tecău în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Argeș, că săptămâna viitoare vor avea loc discuţii decisive, la nivelul Guvernului, pentru soarta platformei Arpechim.

Citiți și: Se întâmplă pe platforma Arpechim!

Una dintre problemele care preocupă statul român este aceea a gestionării cerinţelor de mediu ale Uniunii Europene. OMV Petrom, actualul proprietar al rafinăriei din Piteşti, rafinărie aflată de ceva timp în conservare, a alocat sume importante pentru ecologizare. Acum statul vrea să preia rafinăria, dar există discuţii legate tocmai de aspectele de mediu.

„Este o problemă spinoasă. Investiţiile pentru mediu sunt mari, să vedem de unde găsim resurse. Trebuie să analizăm atent toate aspectele, dar cred că se vor găsi soluţii. Ne-am bucurat când am aderat la Uniunea Europeană, dar acest lucru înseamnă şi asumarea unor responsabilităţi, iar cele de mediu sunt printre cele mai importante. Săptămâna viitoare vom avea discuţii şi cu privire la preluarea rafinăriei din Piteşti şi cu investitori pentru privatizarea Oltchimului şi a petrochimiei din Piteşti.”, a declarat Ponta, care a adăugat că se caută soluţii şi pentru sprijinirea foştilor angajaţi de la Arpechim care trebuie să returneze sume importante de bani către OMV Petrom după ce au pierdut un proces privind o serie de prime de care au beneficiat pe vremea când erau salariaţi.

Citiți și: OMV, sfidare care te lasă mască!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90