Donaris 930 x 122

datorii

Proiect: Firma lui Axinte, Argecom, păsuită de aproape 400 de mii € de Primăria Pitești

Firmă din Pitești, păsuită de dări restante pentru 60 de luni.

Citiți și: Aceste datorii la stat se anulează!

O companie importantă din județul Argeș ar putea beneficia de o reeșalonare a datoriilor pe care le are de achitat către administrația locală din Pitești.

Este vorba despre firma Argecom, o companie de construcții, care a fost deținută de omul de afaceri Axinte Gheorghe. În anul 2009, acesta era cunoscut drept unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Pitești și un apropiat al PSD.

Citiți și: Românii care au credite, năuciți

Până în anul 2012 când compania a intrat în insolvență, aceasta și-a dezvoltat activitatea prin câștigarea mai multor contracte de reabilitare de drumuri de la Consiliul Județean Argeș.

Firma este acum administrată de către Axinte Lina, iar unul dintre acționari este Axinte Gheorghe, conform listafirme.ro.

Compania Argecom, care în anul 2008 a ieșit pe locul 6 în topul firmelor care au făcut afaceri cu statul, la data de 8 iulie 2021 avea de achitat către municipalitatea din Pitești suma de 1.913.099 lei, adică 388.200 euro, la un curs de 4,93 lei pentru 1 euro.  Suma derivă din obligațiile fiscale neachitate de către firmă de-a lungul timpului către municipalitate.

 

Eșalonarea va fi supusă dezbaterii și votului Consiliului Local în această săptămână, ca urmare a cererii făcută în acest sens de către firma debitoare.

Dacă proiectul va fi aprobat, atunci datoriile ar urma să fie stinse conform unui grafic care se întinde pe o perioadă de 60 de luni.

Detalii despre proiect, AICI.

Eco moto 555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Ioan popescu spune:

    Nu merită ștergerea datoriei sau păsuire.

  • bdbdb spune:

    traisca psd tovarasi

  • Adrian stoica spune:

    Dacă un amărât nu are cu ce plati o amendă care are valoare cât 3 pensii, nu este pasuit, acest afacerist sa fie pasuit doar pentru ca e prost(administrator, desigur)?

  • Corina Diana spune:

    Mda, mai puțin decât veceul din centru….

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90