Donaris 930 x 122

automobil electric

VESTE URIAȘĂ DE LA DACIA

Veste uriașă de la Dacia. La uzina Automobile Dacia din Mioveni ar urma să se fabrice o mașină electrică. Anunțul îl face Jean Christophe Kugler, președintele Renault Group pentru zona Europa, potrivit ziare.com.

Citiți și: Cele mai recente date despre Uzina Dacia. Informații oficiale

Conform sursei citate, primul model electric de la Dacia ar urma să fie lansat după anul 2020 și ar putea fi asemănător cu Renault ZOE. Renault ZOE are în prezent o baterie de 41 kWh și o autonomie de circa 290 de kilometri.

Jean Christophe Kugler nu a oferit informații despre prețul posibil al mașinii electrice care ar urma să fie fabricat la Dacia, rezumându-se să afirme că va fi „șocant de accesibil”.

Citiți și: Argeș. Tranzacție uriașă! Centrul Dacia de la Oarja, implicat!

„Vom rămâne șocant de accesibili. Nu vom schimba strategia brandului. Vom beneficia de puterea grupului din care facem parte și de tehnologia existentă pentru a se potrivi cu Dacia. Avem toată tehnologia electrică pregătită. Sa faci parte dintr-un grup mare înseamnă că, atunci când ai nevoie de o tehnologie, o ai. Nu trebuie să negociezi.”, spune președintele Renault Group pentru zona Europa.

Prețul viitorului model, conform presei spaniole de specialitate citată de ziare.com, ar urma să fie de sub 15.000 de euro.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA