NOR CURIER 930X122

vaccinare

Harta vaccinării în Argeș. Mai multe comune cu imunizare sub 5%

Pe platforma guvernamentală RO Vaccinare a fost publicată statistica privind procentul populației imunizate pe județe. În Top 10 al localităților campioane la vaccinare, conform statisticilor, județul Argeș nu se regăsește.

Citiți și: Începe campania de vaccinare!

O posibilă explicație este că în peste o treime din localități s-a vaccinat 5-10% din populație. La Ciomăgești, Cocu și Uda, situația e chiar mai „curioasă”: sub 5% din populație s-a vaccinat.

Pitești, Bradu, Mioveni sau Topoloveni sunt localități fruntașe în județ, cu 20-30% populație imunizată.

Citiți și: Complicații în urma vaccinării, tânără moartă. Despăgubiri de mii de euro

 

 

Nicio localitate din Argeș nu a depășit pragul de 30%, spre deosebire de localități din Timiș sau Cluj, unde s-a depășit pragul de 40%.

Punând toate datele actuale cap la cap, dintr-o statistică generală publicată pe aceeași platformă, aflăm că, de la începutul campaniei naționale de vaccinare, au fost imunizate 4.320.017 persoane.

Vă reamintim, ținta la care spera premierul Florin Cîțu să se ajungă era de 5 milioane de vaccinări.

Obiectivul a fost ratat.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90