930×122 CAPRA 5

ionuț olariu

Inamic al fostului edil Ionică: „O fac mereu când am ocazia!”

Ionuț Olariu, fost consilier local al municipiului Pitești, este donator activ de sânge de mai bine de 10 ani.

Citiți și: Ionuţ Olariu donează sânge de peste 10 ani. A mers la Centru şi astăzi, de Ziua Mondială a Donatorului

Acesta este un model de urmat atunci când vine vorba de ajutorarea celor aflaţi în suferinţă.

Reamintim că, Ionuț Olariu, fost consilier local de la ALDE, era unul dintre cei care purta adesea discuții în contradictoriu cu fostul primar al municipiului Pitești, Cornel Ionică.

Citiți și: IONUȚ OLARIU EXPLICĂ DE CE MANAGERUL FILARMONICII PITEȘTI NU TREBUIE PUS LA ZID

De asemenea, putem afirma faptul că acesta era și unul dintre cei mai vocali consilieri locali din partea ALDE.

Astăzi, a fost o nouă zi în care Ionuț a trecut pragul Centrului De Donare și Transfuzie Sanguina Pitești. A devenit deja o tradiție pentru el ca în fiecare an, în ultima zi de joi din luna ianuarie, să doneze sânge.

De asemenea, acesta își îndemnă semenii să procedeze la fel și să se gândească și la cei mai puțin norocoși, care au nevoie de ajutorul lor.

”ÎN FIECARE AN DONEZ”

„În fiecare an DONEZ sânge în ultima zi de joi din luna ianuarie și de fiecare dată când am ocazia sau sunt solicitat, dar nu mai puțin de două-trei ori an. Trebuie să fim conștienți că prin acest gest mic pe care îl facem, putem salva o viață pentru că sunt sute de mii de pacienți care așteptă sânge. Prin faptul că postez poze de fiecare dată când merg la Centrul de Donare și Transfuzie Sanguină din Pitești nu urmăresc altceva decât să vă îndemn pe fiecare dintre voi să donați.

De ce este recomandat să donăm?

-înainte de donare beneficiezi întotdeauna de un control medical și câteva analize de sânge. Hemoglobina se verifica la fiecare donare, glicemia si hemoleucograma se fac la indicația medicului, iar grupa sanguină se verifică doar la prima donare.

-după donare, din sângele donat, se fac alte analize, al căror rezultat poate fi ridicat personal de donator (după 3 zile lucrătoare).

-donarea regulată produce împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale, de specialitate.

-donând regulat se realizează reglarea nivelului mărit al trigliceridelor și colesterolului, ceea ce influențează benefic ficatul.

-cu ocazia unei donări de sânge total se produce arderea a 650 calorii.

-donatorii recurenți înregistrează o creștere a rezistenței organismului la eventuale șocuri hemoragice.

-la bărbați, femeile post-menopauză ca de altfel la toate persoanele cu exces de fier, prin donarea regulată se produce o reglare a nivelului fierului din sânge (excesul de fier este un factor de risc cardiovascular)

Donează și tu!”, este mesajul lui Ionuț Olariu.

555×222 grota rece
570×90 senatori-01 psd