Donaris 930 x 122

vaccinare

Iohannis se gândeşte să premieze persoanele care s-au vaccinat

Autorităţile dau din colţ în colţ ca să îndeplinească „target-ul” de vaccinare. Bariera de 5.000.000 de doze administrate s-a depăşit ieri, lucru subliniat pe pagina oficială de Facebook a campaniei naţionale de vaccinare.

Citiți și: Începe campania de vaccinare!

Totuşi, numărul persoanelor care s-au imunizat împotriva noului coronavirus este de 3.158.000, ceea ce înseamnă că mai e mult până la ţinta de 5.000.000 de oameni vaccinaţi până în luna iunie a acestui an, cifră menţionată de premierul Cîţu.

Acum, a fost rândul preşedintelui Iohannis să propună un plan de accelerare. Într-o declaraţie televizată, şeful statului a strecurat că „este foarte posibil să existe o încurajare pentru cei care s-au vaccinat”.

Citiți și: Complicații în urma vaccinării, tânără moartă. Despăgubiri de mii de euro

„Până acum, am avut relativ puține doze de vaccin și a fost nevoie de o programare strictă și pe categorii. Într-un viitor previzibil, cam pe la sfârșitul lui mai sau în iunie, vom avea suficiente doze pentru oricine dorește să se vaccineze și atunci cu siguranță va apărea întrebarea: OK, dacă oricine se poate vaccina, atunci cei care se vaccinează, care înțeleg nevoia acestei campanii naționale trebuie să simtă acest lucru și prin anumite măsuri administrative. Deci, este foarte posibil ca la un moment dat – repet, atunci când vor fi suficient de multe doze disponibile pentru oricine – să existe o încurajare pentru cei care s-au vaccinat”, a declarat Iohannis, citat de digi24.ro.

Preşedintele nu a explicat în mod concret ce presupune această „încurajare”.

Mai multe detalii, AICI

(Foto: descriptiv / Sursa: digi24.ro)

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90