930 x122 grota rece

dna

3 ADMINISTRATORI DE FIRME, TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ DE DNA PITEȘTI

DNA Pitești a trimis la Tribunalul Argeș pentru judecare un dosar cu trei administratori de firme, dintre care unul este cetățean străin. Într-un comunicat de presă procurorii anticorupție dau detalii în legătură cu acest caz.

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

„Procurorii DNA Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: AHMED MAHMOUD MOHAMED SELIM NEGM, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de tentativă la infracțiunea de stabilire cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlul de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (2 acte materiale) și fals în declarații în formă continuată (4 acte materiale);

ILIUȚĂ TITUS, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de complicitate la tentativa infracțiunii de stabilire cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlul de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (4 acte materiale) și fals în declarații în formă continuată (3 acte materiale);

Citiți și: Descinderi la companii de energie: Șef DNA: ,,Se învârt sume mari de bani”

BATIN MARIUS-GHEORGHE, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de complicitate la tentativa infracțiunii de stabilire cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlul de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat, evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (3 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt. Inculpatul AHMED MAHMOUD MOHAMED SELIM NEGM, asociat și administrator al unei societăți comerciale, în scopul obținerii, fără drept, a unor sume de bani cu titlul de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat al statului, a creat un circuit fictiv de achiziții și livrare a unui număr de 260.016 bucăți de tuburi electronice uzate fizic și moral, dar a căror valoare a fost stabilită în mod nereal la 30.367.168,58 de lei, TVA 4.848.539,52 de lei. Pentru realizarea scopului infracțional a fost ajutat de inculpații ILIUȚĂ TITUS și BATIN MARIUS-GHEORGHE, și ei administratori ai unor societăți comerciale. Astfel, cei trei inculpați au dezvoltat un circuit fictiv de achiziție-livrare a acestor echipamente electrice, al căror preț l-au supraevaluat în mod nejustificat, întocmind în acest sens mai multe documente fiscale false. Prin aceste acțiuni s-a urmărit crearea unei aparențe de legalitate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, dar și a rambursării ilegale a taxei pe valoarea adăugată de către inculpatul AHMED MAHMOUD MOHAMED SELIM NEGM. În cauză nu s-a reținut producerea unei pagube bugetului de stat, având în vedere că infracțiunea de evaziune fiscală a rămas în faza tentativei.”, se arată în comunicatul de presă al DNA.
 

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3