NOR CURIER 930X122

ion georgescu

Edilul suspendat Ion Georgescu, decizii de ultim moment de la instanță!

Edilul suspendat Ion Georgescu, decizii de ultim moment de la instanță!

Citiți și: Mioveni. Primarul suspendat Georgescu iese la atac

La Tribunalul Argeș s-a luat astăzi o decizie importantă în cazul edilului suspendat al Mioveniului, Ion Georgescu.

Obiectul cauzei a fost, din nou, „verificarea măsurilor preventive”. 

Citiți și: ,,Am luat această decizie! Este calea cea mai bună!”

Georgescu se afla în arest la domiciliu, măsură decisă de Curtea de Apel pe 28 decembrie 2023 – subiectul, pe larg, AICI.

Astăzi, Tribunalul Argeș a hotărât să mențină decizia Curții de Apel.

Astfel, Georgescu rămâne în arest la domiciliu.

Ion Georgescu trebuie să respecte în continuare mai multe obligații, precum să nu comunice cu martorii din dosar.

În schimb, va putea să meargă la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila Bucureşti. Acolo se va interna pentru a efectua investigaţii medicale.

I se permite și să meargă pe 10 februarie la casa părinților.

Iată întreaga decizie a Tribunalului Argeș:

„În temeiul art. 348 rap. la art. 207 alin. 4 şi 6 C.proc.pen.: Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă prin încheierea nr. 245/C/CC/CP din data de 28.12.2023, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti în dosarul nr. 6181/109/2023/a1.2 faţă inculpatul GI.

Pe durata măsurii preventive inculpatul va respecta următoarele obligaţii:

a) să nu părăsească imobilul în care locuieşte situat în ……., fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;

b) să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat;

c) să nu comunice cu martorii Nicolae Valerică, Stoian Mircea, Potecă Teodor  Dan, Iacobescu Alexandru Emil, Nicolae Sînziana Nicoleta, sau cu membrii familiei acestora.

Atrage atenţia inculpatului Georgescu Ion asupra dispoziţiilor art. 221 alin. 4 C.proc.pen. potrivit cărora în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

II. Admite în parte cererile formulate de inculpatul Georgescu Ion. În temeiul art. 11 C.proc.pen., art. 4 din Legea nr. 254/2013 şi art. 8 CEDO:

Schimbă locul de executare a arestului la domiciliu stabilit pentru inculpat prin încheierea nr. 245/C/CC/CP din data de 28.12.2023 din imobilul situat în …., în imobilul situat în …., urmând ca, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, inculpatul să respecte obligaţia de a nu părăsi ultimul imobil indicat, fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, corelativ cu celelalte obligaţii susmenționate.

În temeiul art. 221 alin. 6 şi 6 ind. 1 C.proc.pen.: Acordă inculpatului permisiunea să părăsească, în perioada 12.02.2024-16.02.2024 , imobilul în care execută măsura arestului la domiciliu pentru a se deplasa la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila Bucureşti pentru a efectua investigaţii medicale prin internare.

Acordă inculpatului permisiunea să părăsească la data de 10.02.2024, în intervalul orar 10:00-13:00, imobilul în care execută măsura arestului la domiciliu, pentru a se deplasa la adresa din ….., la domiciliul părinţilor săi, GD şi GM.

Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de a i se permite să părăsească imobilul în care execută măsura arestului la domiciliu pentru a se deplasa la locuinţa socrilor săi, DC şi DI, aflată în …….

În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen.: Cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului. Stabileşte termen pentru o nouă verificare a măsurii preventive la data de 21.02.2024 ora 09:30. În temeiul art. 205 alin. 1 C.proc.pen.: Împotriva prezentei încheieri se poate formula contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare.

Pronunţată în camera de consiliu azi, 31.01.2024, ora 11:30.”

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90