New Profesional Consult 930 x 122

arest la domiciliu

News Alert! Georgescu a ieșit din închisoare!

News Alert! Georgescu a ieșit din închisoare!

Citiți și: Elev anchetat pentru fapte incredibile! Acuzații foarte grave

Soarta fostului primar Ion Georgescu s-a judecat din nou astăzi, în fața magistraților de la Curtea de Apel.

În urma numeroaselor contestații formulate de fostul edil, în prezent aflat la Penitenciarul Mioveni (detalii, AICI.) , judecătorii au dispus o măsură preventivă mai blândă.

Citiți și: Breaking! Georgescu, decizie cutremurătoare la Tribunal

Instanța a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

Iată decizia:

,,În baza art.425/1 alin.7 pct.2 lit.a) Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de contestatorul inculpat GEORGESCU ION , în prezent aflat în Penitenciarul Mioveni, împotriva încheierii din data de 21 decembrie 2023 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Argeş – Secţia penală, în dosarul nr. 6181/109/2023/a1.2.

Desfiinţează încheierea contestată şi, rejudecând, în baza art.348 C.p.p. rap. la art.242 alin. 2 C.p.p. cu referire la art.207 alin.(6) și 218 C.p.p şi urm. C.p.p., înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat prin încheierea penală nr. 143/05.10.2023 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul 4939/109/2023 cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.12.2023 până la data de 26 ianuarie 2024, inclusiv.

În baza art.221 alin. 1) C.pr.pen. impune inculpatului Georgescu Ion pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv (…), fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

În baza art.221 alin.(2) lit. (a) și (b), pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii:

– să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

– să nu comunice cu martorii Nicolae Valerică, Stoian Mircea, Potecă Teodor – Dan, Iacobescu Alexandru Emil, Nicolae Sînziana – Nicoleta, sau cu membrii familiei acestora.

Stabileşte ca autoritate pentru supravegherea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu, IPJ Argeş, prin serviciul specializat.

News Alert! Georgescu a ieșit din închisoare!

În baza art.221 alin.4) C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 68/UP/05.10.2023 și plasarea lui în arest la domiciliu dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.

Copia prezentei se va comunica instituţiilor prev. de disp. art.221 alin.8 C.pr.pen. În baza disp. art.275 alin. (3) C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu astăzi, 28 decembrie 2023, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art. 405 alin. 1 Cod de procedură penală.”

Vă amintim, Georgescu a fost arestat preventiv pe 5 octombrie. Detalii, AICI.

De atunci, fostul edil din Mioveni a contestat în repetate rânduri decizia. A cerut inclusiv măsuri mai blânde, precum arest la domiciliu sau control judiciar.

Instanța i-a respins cererile, iar Georgescu a rămas după gratii.

Pe marginea subiectului puteți afla informații și în următoarele materiale:

Breaking! Georgescu, decizie cutremurătoare la Tribunal

Lovitură peste lovitură pentru fostul edil Georgescu! Acum s-a anunțat!

Exclusiv. La Primăria Mioveni „e o atmosferă normală”. Cine preia deocamdată atribuțiile de primar

AICI – Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost reținut 24 de ore!

AICI – PSD se dezice de edilul de la Mioveni! L-au exclus!

și AICI – Ion Georgescu, la DNA: „Nu am luat, am dat!”

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90