930×122 CAPRA 5

ani

CONSTANTIN_NICOLESCU_VERDICT_TRIBUNALUL_BUCURESTI

EXCLUSIV! NICOLESCU PIERDE FUNCȚIA DE PREȘEDINTE! A FOST DECLARAT INCOMPATIBIL!

Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat verdictul în procesul ANI versus Constantin Nicolescu.

Citiți și: Un primar nu poate justifica o avere de peste 3 milioane de lei

Curtea Supremă a admis recursul Agenției Naționale de Integritate, hotărând că Nicolescu s-a aflat în conflict de interese. Decizia este definitivă și irevocabilă. Prin urmare, Nicolescu trebuie să părăsească postul de președinte al Consiliului Județean Argeș și nu va mai putea ocupa funcții publice timp de 3 ani.

Potrivit procedurilor legale, ANI urmează să anunțe Instituția Prefectului din Argeș asupra deciziei ÎCCJ. Odată informat oficial, prefectul Cristian Soare va emite un ordin prin care va constata încetarea mandatului de președinte al lui Constantin Nicolescu. De asemenea, prefectul va anunța Guvernul în legătură cu vacantarea postului, iar Guvernul va stabili data la care vor avea loc alegeri anticipate pentru postul de președinte al Consiliului Județean Argeș. Până la alegeri interimatul va fi asigurat de către unul dintre cei doi vicepreședinți ai CJ Argeș, în cazul de față Florin Tecău.

Citiți și: „INTEGRITATEA” LOVEȘTE DIN NOU ÎN ARGEȘ

Amintim că în primăvara anului 2011 Agenţia Naţională de Integritate a anunțat că l-a găsit pe Constantin Nicolescu în conflict de interese. Concluzia ANI, confirmată azi în justiție, arată că în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Județean Argeş Nicolescu a acordat contracte, însumând peste 1.576.000 de lei, unor societăți care aparţineau familiei sale ori unor apropiaţi de-ai săi. Constantin Nicolescu a contestat raportul Agenției Naționale de Integritate în justiţie. Curtea de Apel Târgu Mureş i-a dat dreptate, considerând ca nefondată concluzia ANI. Agenția a făcut, însă, recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. După o amânare, Curtea Supremă a mutat data sentinței pentru astăzi, 11 februarie.

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3