NOR CURIER 930X122

ani

CONSTANTIN_NICOLESCU_VERDICT_TRIBUNALUL_BUCURESTI

ZI DECISIVĂ PENTRU NICOLESCU! VA PIERDE FUNCȚIA DE PREȘEDINTE?

Astăzi este o zi decisivă pentru Constantin Nicolescu. Înalta Curte de Casație și Justiție va hotărî dacă Nicolescu s-a aflat în conflict de interese.

Citiți și: Un primar nu poate justifica o avere de peste 3 milioane de lei

Curtea Supremă va judeca recursul formulat de Agenția Națională de Integritate la verdictul prin care Curtea de Apel Târgu Mureș a invalidat concluzia de conflict de interese pe care a stabilit-o ANI. Decizia de astăzi a ÎCCJ este definitivă și irevocabilă.

În cazul în care completul Curții Supreme îi va da dreptate Agenției Naționale de Integritate, considerând recursul ca întemeiat, Constantin Nicolescu își va pierde funcția administrativă de președinte al Consiliului Județean Argeș și nu va mai avea voie să ocupe timp de 3 ani vreo funcție publică. Într-o atare situație ANI ar urma să comunice acest verdict la Prefectura județului. Ulterior, prefectul Cristian Soare ar da un ordin prin care ar lua act de încetarea mandatului lui Nicolescu de președinte al Consiliului Județean. Ordinul ar fi comunicat Guvernului, care ar hotărî mai apoi data alegerilor anticipate pentru postul de președinte al CJ Argeș.

Citiți și: „INTEGRITATEA” LOVEȘTE DIN NOU ÎN ARGEȘ

Până la organizarea de anticipate am avea parte de un interimat la conducerea instituției. Potrivit legii, interimatul ar fi asigurat de către unul dintre cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean. În cazul de față, cel care ar deveni președinte interimar al CJ Argeș ar fi Florin Tecău, coleg de partid în PSD cu Nicolescu și om de încredere al acestuia. Amintim că celălalt vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș este Constantin Polexe, de la PNL.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90