930 x122 grota rece

verificări

Masca de protecție, opțională pentru unii argeșeni. Sute de amenzi date de polițiști

Polițiștii continuă controalele pe privind împiedicarea răspândirii COVID 19, controale făcute în colaborare cu jandarmi și inspectori ITM.

Citiți și: RAR a făcut prăpăd printre șoferii de ,,conserve pe roți”! Cifre șocante de rable!

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au desfășurat 23 de acţiuni punctuale, dintre care 20 au fost organizate independent de către poliţişti, 2 organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.

Aproape 2.000 de persoane, precum și 91 de mijloace de transport persoane au fost verificate în cadrul activităților.

Citiți și: Pitești: Poliția face verificări! Se dau amenzi grele acestor proprietari

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate peste 120 de societăți comerciale.

AMENZI PENTRU NEPORTUL MĂȘTII DE PROTECȚIE

Se pare că pentru unii argeșeni masca de protecție este în continuare o opțiune, în timp ce alții preferă să o poarte sub bărbie sau sub nas.

În ceea ce privește carantina, atât individuală, cât și la nivelul localităților, polițiștii argeșeni au depistat cetățeni care au încălcat aceste prevederi legale aflate în vigoare.

Potrivit IPJ Argeș, ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 206 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.750 de lei, după cum urmează:

– 181 de sancțiuni, în valoare de 14.250 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;

– o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, unei persoane care nu a respectat măsura izolării/carantinării.

– 24 de sancțiuni, în valoare de 2.500 de lei, ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare;

În ziua de 18 octombrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului, care efectuau verificarea la dolmiciliu a persoanelor față de care au fost dispuse măsuri de izolare/carantină, au constatat că un bărbat de 41 de ani, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată din localitatea Lunca Corbului.

Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

În noaptea de 18 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni, care efectuau verificări pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2, au depistat, în trafic, pe raza localității Țițești, un tânăr de 20 de ani, care nu și-a putut justifica deplasarea, având în vedere faptul că în localitate este instituită carantina săptămânală.

Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 500 de lei.

Foto principal: descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90