Donaris 930 x 122

hărțuire sexuală

Piteşteancă de 45 de ani, şantajată cu poze indecente de un individ obsedat să o „aibă”

Piteşteancă de 45 de ani, şantajată cu poze indecente de un individ obsedat care, neprimind aceeaşi „atenţie” din partea femeii, s-a gândit să o constrângă cumva.

Citiți și: Puști de 17 ani, „vizitat” de criminaliști după ce a contactat o fată de 14 ani

Astfel, bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a intrat în posesia unor imagini în care femeia apărea în ipostaze compromiţătoare şi a ameninţat-o cu scopul de a o convinge să întreţină relaţii sexuale. Totodată, i-a solicitat şi bani pentru a nu face publice fotografiile. Ulterior, văzând că aceasta nu cedează, a început să o hărţuiască şi să o ameninţe prin telefon.

Într-un final, femeia a depus plângere la Poliţie, iar bărbatul a fost identificat şi plasat în arest pentru 24 de ore.

Citiți și: Mascații, descinderi în forță! Șantaj, cămătărie, trafic de persoane și minori, proxenetism

IPJ Argeş precizează

În ziua de 22 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de șantaj, hărțuire, amenințare și violarea vieții private, și au reținut un bărbat de 47 de ani, din Pitești.

Din cercetări s-a stabilit că în cursul lunilor iunie-iulie a.c., bărbatul ar fi distribuit în mediul on-line fotografii în care persoana vătămată apărea în ipostaze indecente, solicitând acesteia bani și întreținerea de relații sexuale. Totodată, bărbatul ar fi transmis persoanei în cauză mesaje și apeluri telefonice cu o frecvență foarte ridicată, ar fi urmărit-o în zona domiciliului și i-ar fi transmis mesaje cu conținut amenințător.

În ziua de 22 iulie a.c., bărbatul a fost depistat și condus la sediul poliției, unde, după administrarea probatoriului, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

SFATURI PENTRU VICTIME

– Conștientizați ce vi se întâmplă și nu acceptați situația ca pe o stare de normalitate;

– Sesizaţi Poliția, sub orice formă o puteți face;

– Dacă vă simțiți în pericol din partea agresorului, solicitați polițistului să vă ajute și să elibereze un ordin provizoriu de protecție, cu toate implicațiile juridice ce decurg de aici;

– Cereți ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost, etc.;

– Nu vă retrageți plângerea! Lăsați-ne să ne facem treaba, pentru a vă putea ajuta.

(Foto: descriptiv)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90