Donaris 930 x 122

Apă Canal 2000 SA Piteşti

Pitești. De la anul, Apa și Canalul se scumpesc! Noile tarife

Societatea Apa Canal 2000 S.A. aduce la cunoștință utilizatorilor ajustarea prețului și a tarifului pentru serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare, începând cu data de 01.01.2023, astfel:

Citiți și: Atenție! Informare oficială de la Apă-Canal

– apa potabilă produsă, transportată și distribuita: 5,89 lei/mc, exclusiv TVA;

– canalizare-epurare ape uzate: 6,31 lei/mc, exclusiv TVA.

Citiți și: Pitești. Apă Canal informează toți locuitorii orașului!

În prezent, prețul pentru apa potabilă, transportată și distribuită este de 4,76 lei, iar prețul la canalizare-epurare este de 4,92 lei.

Apă Canal transmite: 

„Ajustarea tarifelor s-a realizat prin aplicarea ratei inflației și a unei creșteri în termeni reali de 6% la apa potabilă distribuită și de 10% la canalizare-epurare ape uzate, în conformitate cu strategia de tarifare aferenta „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apa uzată din județul Argeș, în perioada 2014-2020, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Pitești nr. 432/23.12.2020, Hotărârea ADIA nr. 28/30.12.2020, prevederile Contractului de delegare nr. 1/26.03.2010 si ale Contractului de finanțare nr. 490/12.02.2021 și Decizia ANRSC nr. 208/24.11.2022.”

Foto: arhivă ePitești.ro/descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

19 comentarii

  • Oaianeagra spune:

    Mai bine și-ar ajusta angajații. Majoritatea sunt acolo prin PCR și nu fac mai nimic. Așa ar putea sa facă economii.

  • Ovidiu spune:

    Nu am mimic împotriva sa se alinieze cu aceste scumpiri, dar sa investească și in infrastructura care lasa de dorit.ex(canalizări subdimensionate care refuleaza la orice ploaie, apa potabila care ajunge la consumatorul final este de multe ori ruginita și nu poate fi consumată nici la udat, apa se oprește săptămânal) scumpirea este doar pt profitul Societății.

  • LAUTARESCU ADRIAN NICOLAE spune:

    Ar fi fost culmea că să rămână ceva fără scumpire. Mai ales la serviciile publice comunitare. Scump dar prost, domnule primar.

  • Petre daea spune:

    Sa va trazneasca Dumnezeu ! Cea mai scumpa apa si canal din tara

  • Ionel spune:

    Încetișor,dar sigur ajungem de unde am plecat. Serviciile pentru cetățeni se scumpesc peste tot.Salariile la bugetari sau la cele care sint administrate de Primarii sint mai mari cu 30 ~40% fata de privat .

  • Ionescu spune:

    Aș înțelege să scumpiti acest produs „APA POTABILĂ” in condițiile in care apa care ajunge la beneficiar este tulbure. De unde definiția de APĂ POTABILĂ? Vă închipuiți că eram in dus și apa cu care mă spălăm era de culoarea maronie de nu înțelegeam ce se întâmplă? Lipsa presiunii, iar un impediment. Dar nu i nimic, de azi înainte fac filmări, depunem plângeri la OPC. și mergem și în instanță daca este necesar pentru că aveți bani la taxele pe care le impuneți pentru cea mai scumpă apă din țară .

  • Jan spune:

    6% la apa si 10% la canal nu înseamnă preturile alea, eu zic sa mai calculati o data!
    Cu 6% la apa ajunge la 5,04

    Platim cel mai mult din tara, si cand te duci la.ei la sediu te tin afara si iti mai vorbesc si urat!

  • George Tanase spune:

    Nu este corect să plătim mai mult cu 10% pentru aceleași utilități cu mari carențe în functionare cum e serviciul de canalizare pe cartierul Prundu. Ar trebui ca Primaria sa se implice mai mult si sa conditioneze mărirea preturilor de calitatea prestației… Si se știe că inst.de canalizare este la ora actuală subdimensionata față de necesar ce creează mari neplăceri. Apa Canal trebuie.mai întâi să facă investiții și apoi pretenții… Domnul director al Apa Canal 2000 SA si dl. primar aude?

  • Manolache Viorel spune:

    Iata un motiv pentru care suntem dispretuiti in lume:smecheria si ambiguitatea/lipsa de transparenta predomina, asa cum se intampla si cu aceasta ajustare decisa(!!??) de sc apa-canal. Am retinut:
    -ajustarea se refera la termeni reali, necunoscuti noua consumatorilor;
    -calculele aritmetice sunt imposibil de aplicat;
    -preturile ajustate si anuntate sunt fara tva;
    -in prezent diferenta de pret dintre apa potabila si apa de epurat este de 0,1744lei cu tva iar cea anuntata este de 0,42lei fara tva!? Eu sper ca asociatiile de proprietari/locatari sa sesizeze primaria Pitesti si CJArges privind aceste aspecte, sub rezerva neaplicarii noilor preturi fara HCL.

  • Gigi spune:

    APA CANAL O FIRMA CARE OFERA LUCRARI DE PROASTA CALITATE CU MATERIALE DE PROASTA CALITATE, O FIRMA CARE A MONOPOLIZAT SERVICIUL DE APA POTABILA (CARE NUMAI POTABILA NU E
    AVIND MIROS DE CLOR INCIT E REFUZATA SI DE ANIMALE, ALTEORI AVIND CULOARE ROSCATA). TOTODATA NU RESPECTA PROIECTELE DE EXECUTIE, VIN CU TOT FELUL DE REGULI SI DISPOZITII REFUZIND SA PRECIZEZE TIMEIUL LEGAL AL ACESTORA. NU STIU CUM ISI SELECTEAZA SALARIATII DAR FAPTUL CA SE TOLEREAZA ASPECTELE DE MAI SUS POSIBIL SA FIE LA MIJLOC CUMETRII, NUMIRI POLITICE, SI ALTE ILEGALITATI.

  • voiculescu adriana spune:

    Am plătit și o sa mai plătim cea mai scumpa apa din tara..firma de c….. servicii de c ……..când îți este lumea mai draga avem avarii….apa este sub orice limita…cu ce va lăudați domnilor ?…ce îmbunătățiri ați făcut de ridicați mereu tarifele? Sa va fie rușine.nu aveți pic de respect cât despre profesionalism sa nu mai vorbim.Pentru ce sa va dam atâția bani?

  • Oana Cirstea spune:

    Să vă fie rușine.Scumpiti tot și salariile noastre ce?Mai ales cei de la privați salariile dint de mizerie nimeni nu spune nimic.

  • Cocotierul spune:

    Asa puțin o scumpiti?
    Mai puneți la preț ceva…

  • Petre spune:

    Cresc preturile cu peste 20 % la apa și canal pentru ca asa dorește cei din primăria Pitesti ca sa poată realiza profit imens aceasta societate de prestari servicii, profit dirijat către sponsorizări ale echipei de fotbal locale ,sfidând astfel cetățenii acestui oraș.
    Sa nu uitam cala ultimul control al Curții de conturi la aceasta societate s-au găsit mari nereguli , care au fost ascunse opiniei publice locale.
    Aceasta societate are organigrama mult supradimensionata , fapt care generează aceste tarife foarte mari pentru majoritatea cetățenilor. La societățile subordonate primăriei este angajata toată clientela politica a psd și mai nou a pnl , crescând costurile foarte mult,toate acestea fiind suportate cu grei de către cetățenii orașului.

  • Ps spune:

    Sunteti cel mai slab primar ca sa nu spun altfel,borduri,asfalt,semne si semafoare….in rest nimic
    Cumva vrelun spital ???
    Nu cred…Chiar nu -mi vine nimic altceva in minte
    ..mn.Nimic tovarase primar,securist..

  • Gogu spune:

    DEGEABA POSTAM NEMULTUMIRILE AICI. EI SE ȘTERG UNDEVACU ELE.
    TREBUIE O GREVĂ GENERALĂ IN ACEST ORAȘ, DE A NU MAI PLĂTI FACTURILE,TAXELE SI IMPOZITELE ABERANTE IMPUSE DE ACEȘTI NESIMȚIȚII.
    NU SUNTEM UNIȚI !
    PITEȘTI SI ARGEȘ UN ORAȘ ȘI JUDEȚ, CARE MEREU AU FOST GUVERNATE ( CA SI ROMÂNIA ÎNTREAGĂ) DE MAFIA SECURISTA / PSD-ISTĂ.
    CELE MAI MARI TAXE PESTE TOT, IAR ORAȘUL ÎNCEPÂND DE LA SERVICII PANA LA INFRASTRUCTURA ESTE MIZERABIL
    ANGAJATII BUGETARI PE LA DIVERSE AUTORITĂȚI, NE TRATEAZĂ CU AROGANȚĂ SI DISPREȚ, SUNT PLĂTIȚI DIN BANII PUBLICI CU SALARII MARI, PRIME, ȘI SPORURI….

  • Gogu spune:

    Nu mi-ați postat comentariul….
    E clar , sunteți mâna în mâna cu mafia politica din acest oraș și județ….

  • Constantin spune:

    Dacă se fac investiții cu fonduri europene nerambursabile de ce majorati prețurile?. La ivel.. cred ca ar fi cazul să analizați cu răspundere salariile celor din administrația apa – canal, care sunt nesimțite, în raport cu ale populației și care ridica costurile, apoi să faceți propuneri. La nivel național suntem foarte sus. Nu cumva mergeți pe principiul, câinii latră ursul merge, și voi faceți tot ce știți? Pană unde mergeți cu jupuirea populației?. Rușine să vă fie!

  • Constantim spune:

    De ce comunicați numai comentariile care va convin iar restul nu?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90