930 x122 grota rece

initiativa

ALEŞII LOCALI RISCĂ SĂ-ȘI PIARDĂ MANDATUL MAI UŞOR. CĂTĂLIN TEODORESCU E DE „VINĂ”!

Deputatul Cătălin Teodorescu, preşedintele PDL Argeş, a anunţat astăzi că o iniţiativă legislativă care îi aparține (elaborată în colaborare cu un parlamentar de Vâlcea) a fost adoptată tacit de plenul Camerei Deputaţilor în această săptămână.

Citiți și: Pitești: Ce vrea să facă Primăria în fostul sediu PDL pe care dă un milion de euro!

Iniţiativa prevede o serie de amendamente care modifică legile 393 şi 215 (statutul aleşilor locali şi legea administraţiei publice locale).

„Amendamentele noastre sunt clare. Astfel, mandatul unui consilier local, consilier judeţean, primar sau preşedinte de Consiliu Judeţean încetează de drept în cazul unei condamnări definitive, fie că este vorba de o pedeapsă cu executare, fie cu suspendare. De asemenea, mandatul se suspendă în cazul arestării preventive sau a condamnării, chiar dacă decizia nu este definitivă. În plus, am prevăzut interzicerea participării la alegeri a unor persoane cu antecedente penale. Prefectul va fi nevoit să emită ordinul de încetare a mandatului în termen de 48 de ore de la pronunţarea instanţei”, precizează Cătălin Teodorescu. Decizia finală va fi luată, însă, de Senat.

Citiți și: PARADA BICICLETELOR ÎN PITEŞTI

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90