Eurial 930 x 122

candidatura

DANIEL CONSTANTIN: „PSD, UNPR ȘI PC NI L-AM DORI PE VICTOR PONTA CANDIDAT PENTRU PREȘEDINȚIE”

Liderul Partidului Conservator, vicepremierul Daniel Constantin, a declarat astăzi în Galaţi că alianţa PSD-UNPR-PC îl vrea pe Victor Ponta candidat pentru preşedinţia țării, dar că decizia privind candidatura îi aparţine în exclusivitate acestuia.

Citiți și: Mînzînă și-a depus oficial candidatura!

“Premierul trebuie să decidă, pentru că este foarte clar acum: tot ceea ce înseamnă coaliţie de guvernare şi-a exprimat opţiunea de a avea candidat unic la preşedinţie, mă refer la PSD, UNPR şi PC. Sigur că ni l-am dori pe premier ca şi candidat, dar este o decizie pe care o va lua domnia sa, pe care o va supune, probabil, dezbaterii, în primul rând în PSD, şi după aceea va face acest anunţ public.”, a spus președintele conservator, citat de Agerpres.

Daniel Constantin a adăugat că este încă prematur să se facă scenarii de tipul Victor Ponta-preşedinte şi Liviu Dragnea-premier: “N-aş merge atât de departe şi nu aş face niciun fel de scenariu până când nu avem o decizie fermă a premierului. Până nu vom avea o decizie fermă într-un sens sau altul cred că este prematur să vorbim despre un anumit cuplu sau de succesorul dânsului la funcţia de prim-ministru.”

Citiți și: Este OFICIAL! Mihai Coteț, candidatul PNL pentru Primăria Pitești

Constantin a completat: “Eu cred că domnul Ponta nu-şi doreşte foarte tare preşedinţia. Eu cred că doreşte să ducă până la capăt un program de guvernare pe care l-a început într-un anumit format, şi cu ceilalţi colegi liberali, dar pe care îl asumăm în acest format mai restrâns, PSD, UNPR, PC şi UDMR. Îşi doreşte să meargă pe acest proiect până la capăt ca să se vadă cu adevărat rezultatele unei guvernări pe un termen rezonabil, de patru ani. Este ceea îmi doresc şi eu la Agricultură, să duc la capăt un mandat de patru ani, după care putem să evaluăm dacă sunt sau nu rezultate. Acestea sunt argumentele pentru care premierul mai degrabă ar dori să ducă programul de guvernare şi proiectul pe care l-a început, dar eu sper, totuși, pentru viitorul României, să se răzgândească şi să candideze pentru funcţia de preşedinte.” (Foto: Agerpres)

Eurial 555 x222
570 X 90 CAPRA 3