New Profesional Consult 930 x 122

pro românia

PRO ROMÂNIA: PREȘEDINTELE AUTORITĂȚII ELECTORALE PERMANENTE TREBUIE SĂ DEMISIONEZE DE URGENȚĂ

PRO România: Președintele Autorității Electorale Permanente trebuie să demisioneze de urgență. Răzvan Mitu, vicepreședinte PRO România (foto), solicită demisia de urgenţă a preşedintelui Autorității Electorale Permanente (AEP), Daniel Barbu, ”posibil candidat ALDE pentru Parlamentul European”.

Citiți și: Victor Ponta cap de lista la Pro România pentru Parlamentul European

Mitu susține că Daniel Barbu a încălcat principiul imparţialităţii prin participarea sa la Școala politică de iarnă a Tineretului ALDE.

”Tăriceanu dorește ca Iohannis să fie un președinte imparțial, dar îl împinge pe Daniel Barbu să fie un președinte (de AEP) care încalcă chiar principiul, prevăzut de lege, al imparțialității!

Citiți și: Argeș: Acuzațiile grave continuă: „În câțiva ani de zile vor fi numai gropi”

Daniel Barbu, președintele Autorității Electorale Permanente și posibil candidat ALDE pentru Parlamentul European, a participat ieri la Școala politică de iarnă a Tineretului ALDE.

Legea 208/2015 spune foarte clar la articolul 100 că autoritatea „își desfășoară activitatea cu respectarea principiilor independenței, imparțialității, legalității, transparenței” etc. Articolul 101, aliniatul 4 spune că „președintele și vicepreședinții nu pot fi membri ai unui partid politic„.

Știm cu toții că domnul Barbu a fost membru ALDE, nu știm dacă mai este, dar sigur s-a comportat ca atare în exercițiul de conducere la AEP. Lucrurile se agravează, însă, atunci când chiar domnia sa urmează să candideze și organizează alegerile în același timp!

Solicităm public demisia de urgență a președintelui AEP, pentru a garanta un proces electoral fără suspiciuni!

Întrucât conducerea AEP este numită de Parlament, ar trebui ca acesta să se autosesizeze în cazul încălcării evidente a legii (…)

Concluzia a tot ce se întâmplă în aceste zile este aceea că, dincolo de discursul de combatere a abuzurilor, domnul Tăriceanu vrea, de fapt, să-i controleze pe cei care le fac sau instituțiile care le pot face pentru propriul interes politic și interesul personal!”, acuză Răzvan Mitu, vicepreședinte PRO România.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3