930 pe 122 COSTACHE

polițist reținut

Poliţist de la Direcţia Anticorupţie, reţinut pentru corupţie. Cerea şpăgi de mii de euro

Culmea corupției! Un poliţist de la Direcţia Generală Anticorupţie a fost reţinut pentru corupţie, după ce a cerut şpagă pentru angajări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, notează Antena 3 CNN.

Citiți și: Pitești. Decizie tranșantă pentru șpăgarii de la Spitalul Județean

Potrivit DNA, comisarul șef a cerut, în mai multe rânduri, şpăgi de mii de euro pentru aceste angajări.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 februarie 2023, a inculpatului ANDRONACHE RADU, comisar șef de poliție în cadrul Direcției Generale Anticorupție, pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență.

Citiți și: Rafila, mesaj pentru medicii șpăgari

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Șpăgi de mii de euro

1. În perioada aprilie – mai 2021, inculpatul Andronache Radu, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, pentru sine, de la o persoană (martor în cauză) suma de 10.000 euro din care a primit efectiv suma de 2.000 de euro, pentru a-și exercita o presupusă influență pe care ar fi pretins că o are asupra mai multor persoane cu putere de decizie de la București, din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița și din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște în vederea angajării persoanei respective și ulterior definitivării pe postul de asistent medical la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.

2. Într-un context asemănător, în perioada aprilie – mai 2021 – iunie 2022, inculpatul Andronache Radu ar fi pretins, pentru sine, de la același martor suma de 10.000 euro din care ar fi primit efectiv, în trei tranșe, suma de 8.000 euro, pentru a „rezolva” angajarea definitivă a soției martorului pe un post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Precizăm că, ambele „promisiuni” ale inculpatului s-ar fi materializat prin angajarea celor două persoane în unitățile medicale menționate mai sus.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 22 februarie 2023, inculpatul Andronache Radu urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat al procurorilor DNA.

Foto descriptiv: News Moldova

gic.ro

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3