930 x122 grota rece

covid-19

CELE DOUĂ APARATE PCR PENTRU DEPISTAREA COVID-19 PE CARE LE ARE ARGEȘUL SUNT, DE ASTĂZI, FUNCȚIONALE

Până astăzi, în județul Argeș au fost achiziționate două aparate de testare de tip Real Time PCR. Ambele se află în dotarea laboratorului de analize al Spitalului Orășenesc Mioveni și sunt autorizate începând din data de 22 aprilie 2020.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

„Aparatele pot fi folosite pentru testare de azi, 23 aprilie 2020. Vor fi folosite de personal specializat în domeniu, respectiv de către doi biologi care au făcut cursuri și specializare în biologie moleculară la Spitalul Victor Babeș din București, iar Spitalul Orășenesc Mioveni a solicitat delegarea unui medic specialist în biologie moleculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești”, precizează Instituția Prefectului Argeș.

La Spitalul Județean de Urgență Pitești este în curs de desfășurare achiziționarea unui aparat PCR, iar Spitalul Municipal Câmpulung intenționează, la rândul său, achiziționarea unui astfel de aparat.

Citiți și: O nouă variantă COVID sperie medicii din întreaga lume! Face deja ravagii!

Până în prezent, astfel de teste erau efectuate la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București. Numărul celor deja procesate în cadrul institutului este mare, toți argeșenii confirmați pozitiv fiind testați de trei ori fiecare. (Foto: descriptiv. Sursa: HotNews)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90