NOR CURIER 930X122

aviară

Gripă aviară, din nou în România!

Gripă aviară înalt patogenă, din nou în România! Virusul H5N1 care provoacă gripa aviară este din nou prezent pe teritoriul României, după o absență de câteva luni.

Citiți și: S-a decis! Stare de alertă în România!

O lebădă găsită în județul Călărași a fost purtătoare a acestui virus, conform analizelor de laborator confirmate de IDHA, anunță Economica.net.

Institutul pentru Diagnostic și Sănătatea Animalelor IDHA a confirmat prezența virusului înalt patogen H5N1 la o lebădă găsită în localitatea Postăvari, din județul Călărași, potrivit Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor.

Citiți și: Creștere alarmantă! Situație îngrijorătoare la Spitalul de Pediatrie

Cazul a fost confirmat în data de 16 noiembrie, după ce probele biologice prelevate de la pasărea moartă au fost analizate de laboratoarele de referință.

Nu se cunoaște sursa contaminării, dar aceasta este o perioadă de migrație a păsărilor în care transmiterea virusului la păsările sălbatice și uneori la cele domestice este un fenomen obișnuit.

Foto descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90