Donaris 930 x 122

aviară

Gripă aviară, din nou în România!

Gripă aviară înalt patogenă, din nou în România! Virusul H5N1 care provoacă gripa aviară este din nou prezent pe teritoriul României, după o absență de câteva luni.

Citiți și: ARGEȘ: CARE SUNT CENTRELE DE VACCINARE ANTI-COVID-19 ȘI UNDE SE FACE VACCINAREA CONTRA GRIPEI

O lebădă găsită în județul Călărași a fost purtătoare a acestui virus, conform analizelor de laborator confirmate de IDHA, anunță Economica.net.

Institutul pentru Diagnostic și Sănătatea Animalelor IDHA a confirmat prezența virusului înalt patogen H5N1 la o lebădă găsită în localitatea Postăvari, din județul Călărași, potrivit Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor.

Citiți și: O FEMEIE CONFIRMATĂ (ȘI) CU GRIPĂ A DECEDAT ÎN PITEȘTI

Cazul a fost confirmat în data de 16 noiembrie, după ce probele biologice prelevate de la pasărea moartă au fost analizate de laboratoarele de referință.

Nu se cunoaște sursa contaminării, dar aceasta este o perioadă de migrație a păsărilor în care transmiterea virusului la păsările sălbatice și uneori la cele domestice este un fenomen obișnuit.

Foto descriptiv

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441