Donaris 930 x 122

comunitati sarace

MIRCEA_DRAGHICI_SEDIUL_PSD_ARGES_1

LEGEA PENTRU SPRIJINIREA COMUNITĂȚILOR SĂRACE, ADOPTATĂ ÎN SENAT

Senatul României a adoptat astăzi propunerea legislativă privind adoptarea de măsuri specifice în vederea dezvoltării comunităţilor sărace, inițiată de Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaților. Propunerea a trecut cu 66 de voturi pentru, 4 abțineri și 32 de voturi împotrivă.

Citiți și: Total interzis! Amendă de până la 100.000 de lei!

“Este un motiv de bucurie și de împlinire pentru mine. Proiectul reprezintă calea eficientă pentru reducerea riscului de excluziune socială, pentru a diminua sărăcia şi pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii grupurilor vulnerabile. Acesta prevede constituirea unui grup de lucru interinstituțional, coordonat de Secretariatul General al Guvernului, care să coreleze prevederile legislative ce fac referire la definirea comunităților sărace și a grupurilor vulnerabile. Totodată, proiectul propune ca la nivelul Guvernului să existe un fond de cofinanțare a asistenței financiare nerambursabile pentru comunitățile sărace.

România are nevoie de o hartă a sărăciei bazată pe o matrice de indicatori utilizați de Comisia Europeană. De asemenea, studiile au arătat că problema resursei umane corespunzător calificate pentru scrierea și implementarea proiectelor europene în comunitățile sărace, cât și lipsa cofinanțării sunt impedimente majore în atragerea fondurilor structurale. Am convingerea că implementarea acestui proiect legislativ va constitui un prim pas pentru îndreptarea neajunsurilor cu care s-au confruntat de-a lungul anilor membrii grupurilor vulnerabile și ai comunităților sărace în încercarea de a atrage și fonduri structurale nerambursabile. Mai mult, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, parlamentari, cât și, mai ales, reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale au susținut importanța și oportunitatea demersului legislativ, exprimându-și sprijinul pentru implementarea acestuia”, afirmă deputatul PSD Mircea Drăghici.

Citiți și: Alina Gorghiu pe făraș

Senatul a fost prima Cameră sesizată, proiectul legislativ urmând să intre în circuitul parlamentar la Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3